Κοινά χαρακτηριστικά δράσης για τους απαγωγείς με τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις, στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και αρκετό ερασιτεχνισμό, διαβλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την υπόθεση απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας Νοσηλευτικής, η οποία αφέθηκε ελεύθερη την Κυριακή κι επέστρεψε στο σπίτι της στην Άνω Κυψέλη.
Τον τρόπο ωστόσο που επέλεξαν για την επικοινωνία τους με την οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας προκειμένου να διαπραγματευτούν τα λύτρα, αλλά και τη γενικότερη τακτική που ακολούθησαν οι απαγωγείς, εξετάζουν σχολαστικά οι Αστυνομικοί της ομάδας απαγωγών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση και εξιχνίαση της υπόθεσης.
Πώς επικοινωνούσαν οι απαγωγείς με την οικογένεια
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι απαγωγείς, κατά το διάστημα της 9ημερης ομηρείας της 27χρονης, είχαν επιλέξει να επικοινωνούν με την οικογένεια με χειρόγραφα σημειώματα και αδήλωτα καρτοκινητά.
Συμφώνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., οι απαγωγείς επέλεξαν αύτη τη μέθοδο -τα χειρόγραφα σημειώματα- προκειμένου η οικογένεια της απαχθείσας να πεισθεί ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή και καλά στην υγεία της ώστε να καταβάλει τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς.
Κατά τη διάρκεια των σύντομων τηλεφωνικών επικοινωνιών, ο πατέρας της νεαρής κοπέλας ήταν που είχε αναλάβει τις «διαπραγματεύσεις», με τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, να τον καθοδηγούν, ενώ σε μια από τις επικοινωνίες η μητέρα της, αφού το απαίτησε, συνομίλησε με την 27χρονη, ώστε να πειστεί ότι βρίσκεται στη ζωή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις 31 Οκτωβρίου που απήχθη η φοιτήτρια μέχρι και χθες νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής που την απελευθέρωσαν, οι απαγωγείς είχαν αποστείλει τουλάχιστον τρία σημειώματα γραμμένα καθ' υπόδειξη από την 27χρονη, σε μια απόδειξη ότι βρίσκεται στη ζωή, ενώ οι τηλεφωνικές κλήσεις προσδιορίζονται στις έξι με επτά, με την πρώτη 48 ώρες από την αρπαγή της.
Στο πρώτο σημείωμα υπήρχαν γραμμένες οδηγίες για την παράδοση των λύτρων για την απελευθέρωση της 27χρονης, ενώ σε επικοινωνία ορίστηκε το σημείο στο Νέο Ηράκλειο, κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Η παράδοση του ποσού των περίπου 82.500 ευρώ έγινε από τον πατέρα της κοπέλας, με το αρχικό πόσο που αξίωναν οι απαγωγείς να είναι τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Το ποιος ή ποιοι μπορεί να γνώριζαν τη συγγενική σχέση της οικογένειας της 27χρονης με τον πρόεδρο της Αρκαδικής ΠΑΕ είναι σημείο έρευνας για τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Τα καρτοκινητά «θα δείξουν» τους απαγωγείς;
Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί «ποντάρουν» στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία άνηκαν τα καρτοκινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσαν οι απαγωγείς με την οικογένεια. Κι αυτό, γιατί η εταιρεία μπορεί να προσδιορίσει γεωγραφικά τα σημεία από τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις προς την οικογένεια.
Στελέχη της Ασφαλείας πιθανολογούν το κρησφύγετο των δραστών στο οποίο κρατούνταν για εννέα μέρες όμηρο η κοπέλα να βρίσκεται κάπου στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν να ήταν «κινητό» δηλαδή να μην κρατούσαν την κοπέλα σε ένα συγκεκριμένο σημείο αλλά να μετακινούνταν με αυτοκίνητο σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
Καταθέτει στην Ασφάλεια Αττικής η 27χρονη
Την ίδια ώρα, η φοιτήτρια πέρασε νωρίς το πρωί το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικήςπροκειμένου να καταθέσει για τις εννέα ημέρες που βρισκόταν όμηρος στα χέρια των απαγωγέων.
ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ