Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2014 με το καινοτόμο προϊόν «Carobites».
Πρόκειται για ένα επιδόρπιο-σνακ οικολογικού χαρακτήρα, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλών λιπαρών που είχε κατακτήσει την 1η θέση στον εθνικό διαγωνισμό, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) τον Ιούλιο.
Το προϊόν της ελληνικής συμμετοχής συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του χαρουπιού με την καινοτόμο τεχνολογία των εδώδιμων επικαλύψεων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από εταιρείες προκειμένου να κυκλοφορήσει στην αγορά.
Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών Sial.
Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στη γαλλική ομάδα για το καινοτόμο προϊόν «DuoMarin – Les Lardons de la Mer» και το 2ο βραβείο δόθηκε στη ρουμάνικη ομάδα, που συμμετείχε με το προϊόν «TopIce».