«Το ΠΑΣΟΚ τηρεί με απόλυτη δημοκρατική ευαισθησία τις καταστατικές του διαδικασίες. Αυτό ισχύει και για τη σύγκληση συνεδρίου και για τη συνεργασία στο σχήμα της Ελιάς στις ευρωεκλογές και για τη διοργάνωση του συνεδρίου της δημοκρατικής παράταξης».
Αυτό σχολίαζαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, με αφορμή το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η «Κίνηση των 75» και το οποίο προσυπογράφουν 4.000 στελέχη του κόμματος που ζητούν σύγκληση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα πάρει αποφάσεις για όλα τα ζητήματα.
Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι «το κείμενο που υπογράφουν και εννέα μέλη της ΚΠΕ επιβάλλει να αναρωτηθεί κάποιος ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για τις μεγάλες επιλογές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει μόνο του την ευθύνη της υπαγωγής στο μνημόνιο και το πρόγραμμα στήριξης το 2010 ή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας (υπό το Λ. Παπαδήμο) το Νοέμβριο του 2011 με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ; Τι λένε οι τότε κατέχοντες τις θεσμικά υπεύθυνες θέσεις στο ΠΑΣΟΚ;».
Στο ίδιο πνεύμα, αφού αναφέρουν ότι «κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πράγματι ποτέ δεν συμφώνησαν με επιλογές ευθύνης και με αντιδημοφιλείς αποφάσεις, αναγκαίες για τη χώρα», συμπληρώνουν σε υψηλότερους τόνους ότι «πάει όμως πολύ άνθρωποι που στήριξαν, στην πιο σκληρή φάση, τέτοιες αποφάσεις να παριστάνουν τώρα τον ανήξερο και ευαίσθητο και να καταγγέλλουν αποφάσεις που χειροκρότησαν και υπηρέτησαν, ορισμένοι μάλιστα έχοντας κρίσιμους ρόλους στη κυβέρνηση, τη Βουλή ή το κόμμα».
Παραπέμποντας στη σχετική αναφορά που είχε χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη, οι κύκλοι του κόμματος, αναφέρουν πως «κατά τα λοιπά το ζήτημα είναι πάντοτε ένα και μόνο: το κριτήριο του παραβάν».
Επίσης αναφέρουν ότι «κάποιοι επιμένουν να στροβιλίζονται στο παρελθόν και να πλήττουν την ενότητα και τη συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης», ενώ «εμείς παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια και την απεμπλοκή από την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., σχεδιάζουμε το μέλλον για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνική ευαισθησία, διασφαλίζοντας τη κοινωνική συνοχή». «Επιτέλους ας αφήσουν ήσυχη την Παράταξη να αναπνεύσει», καταλήγουν οι κύκλοι του κόμματος.