Παραιτήθηκε ο Χρ. Χωμενίδης από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 14:28
UPD:14:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

O συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Χωμενίδης από μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, καταγγέλλοντας «ευθεία κυβερνητική παρέμβαση» στο θέμα της μετάδοσης της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ. 

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου Θεόδωρο Φορτσάκη ο κ. Χωμενίδης σημειώνει ότι η κυβέρνηση αμφισβήτησε τη δυνατότητα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ να επιλαμβάνεται ζητημάτων «που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης».  

Στη συνέχεια αναφέρεται στην προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο χρόνο για την οικοδόμηση μίας νέου τύπου Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που «δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση». 

«Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες -ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», συμπληρώνει ο συγγραφέας. 

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης: 

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.

Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητά του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.

Γι αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται. Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Λυπάμαι πολύ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή