Στην οργάνωση συστήματος διαφθοράς εμπλέκεται η GlaxoSmithKline

4.000 ιταλοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2004 15:15
A- A A+

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατήγγειλε στη δικαιοσύνη 4.713 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων 4.400 γιατρούς, ως ύποπτα για εμπλοκή σε σύστημα διαφθοράς το οποίο είχε οργανωθεί από μονάδα της μεγάλης βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline στην Ιταλία.

Η φαρμακευτική εταιρεία φέρεται να έχει δημιουργήσει ένα σύστημα προσφοράς δώρων για τους γιατρούς -μερικές φορές πολύ ακριβών, όπως για παράδειγμα ταξίδια- προκειμένου να τους επηρεάζει, ώστε να επιλέγουν τα δικά της φάρμακα στις συνταγές που έδιναν στους ασθενείς.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος της οικονομικής αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου, περισσότεροι από εκατό εργαζόμενοι της GSK διώκονται για διαφθορά και σύσταση συμμορίας.

Κατηγορούνται για συνεργία 2.579 παθολόγοι και 62 εργαζόμενοι της Glaxo, ενώ 1.738 γιατροί άλλων ειδικοτήτων και 138 εργαζόμενοι της εταιρείας κατηγορούνται ότι προσέφεραν ή αποδέχθηκαν δώρα σε χρήμα ή σε είδος με αντάλλαγμα να ευνοήσουν τα προϊόντα της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας. ¶λλα 196 άτομα, εκ των οποίων 63 γιατροί διάφορων ειδικοτήτων και φαρμακοποιοί νοσοκομείων, κατηγορούνται για διαφθορά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή