«Για τις επόμενες 20 ημέρες η Αθήνα ανήκει στους αθλητές»

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2004 20:00
A- A A+

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 «θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο Ολυμπιακής Ιστορίας» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, μιλώντας απόψε, κατά την πανηγυρική συνεδρίαση της 116ης Συνόδου της ΔΟΕ, στο Μέγαρο Μουσικής.

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, η κα Αγγελοπούλου υπογράμμισε ότι «για τις επόμενες 20 ημέρες η Αθήνα ανήκει στους αθλητές. Για τους αθλητές οι Αγώνες αντιπροσωπεύουν σκοπό μιας ολόκληρης ζωής, μια δεκαετία ή περισσότερο προπόνησης, πειθαρχίας και στερήσεων. Οι αθλητές έχουν υποσχεθεί να μας δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εμείς θα κάνουμε ακριβώς το ίδιο».

Η κα Αγγελοπούλου καλωσόρισε τα μέλη της ΔΟΕ τονίζοντας ότι «σήμερα το Ολυμπιακό Κίνημα επιστρέφει στο ιστορικό λίκνο του. Η Ελλάδα θέλει να δείξει ότι η αρχαία κληρονομιά της βρίσκει στη σημερινή Αθήνα τη σύγχρονη έκφρασή της. Οι επισκέπτες που έχουν έρθει απ’ όλο τον κόσμο θα δουν ότι εμείς οι Ελληνες τιμούμε το παρελθόν διαπρέποντας στο παρόν. Ο κόσμος θα εκπλαγεί όταν δει τις καινούριες εγκαταστάσεις μας. Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν δουλέψαμε μέρα και νύχτα, μήνα με το μήνα, για να ετοιμαστούμε για τις ημέρες που θα ζήσουμε τώρα.

Τρέξαμε, όπως έχω ξαναπεί, ένα μαραθώνιο - σε ρυθμό αγώνα ταχύτητας. Καταφέραμε, όμως, να τερματίσουμε. Και είμαστε έτοιμοι».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις