Γιάννα Αγγελοπούλου: «Η Αθήνα είναι έτοιμη»

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2004 14:50

Η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου συζητά με τον υπεύθυνο για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Δημήτρη Παπαϊωάννου

A- A A+

«Δύο μέρες πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αθήνα είναι έτοιμη. Η πόλη είναι ντυμένη στα Ολυμπιακά χρώματα», δήλωσε γεμάτη ικανοποίηση η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου.

«Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας - και, το πιο σημαντικό απ’ όλα, η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας έγινε πραγματικότητα. Η πιο πλήρης, η καλύτερα στελεχωμένη και χρηματοδοτημένη στρατηγική ασφάλειας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται σε λειτουργία. Γράφουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ολυμπιακή και την ελληνική ιστορία. Οι πολίτες της χώρας μας συνεργάζονται σαν ομάδα», τόνισε η κ. Αγγελοπούλου και πρόσθεσε:

«Με αυτούς τους Αγώνες, η Αθήνα θέλησε να δείξει στον κόσμο μια σύγχρονη Ελλάδα. Είναι πεποίθησή μας ότι ήδη το πετυχαίνουμε. Οι αθλητές περιγράφουν τις εγκαταστάσεις ως τις καλύτερες στον κόσμο. Μόνιμες βελτιώσεις έχουν συντελεστεί στις υποδομές και το περιβάλλον της Αθήνας. Η Αθήνα, λοιπόν, είναι για τους αθλητές, όπως είχαμε υποσχεθεί».

Και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» υπογραμμίζει : «Όμως θελήσαμε να δημιουργήσουμε και ένα σύνδεσμο με την Αρχαία Ελλάδα, που γέννησε αυτούς τους Αγώνες και με τις αξίες οι οποίες ακόμη τους προσδιορίζουν: ειρηνική άμιλλα, προσπάθεια για διάκριση, η ανάδειξη του κοινού μας ανθρώπινου στοιχείου. Με αυτόν τον τρόπο διδάσκουμε στον κόσμο την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό και ενδυναμώνουμε το Ολυμπιακό κίνημα. Τηρούμε την υπόσχεσή μας ότι η Ελλάδα θα είναι μοναδική για τους Αγώνες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις