Αμετάκλητη η καταδικαστική απόφαση για τους συνεργούς του Ριζάι

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 17:03
UPD:20:13
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Αυτό αποφάσισε το ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που απέρριψε τις αιτήσεις των κατηγορουμένων με τις οποίες ζητούσαν  να αναιρεθεί η καταδικαστική σε βάρος τους απόφαση.

A- A A+

Πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία έχει η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, σύμφωνα με την οποία  οι συνεργάτες του Αλκέτ Ριζάι, Βασίλης Στεφανάκος και Παναγιότ Πάπα είχαν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις.

Αυτό αποφάσισε το ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που απέρριψε τις αιτήσεις των κατηγορουμένων με τις οποίες ζητούσαν  να αναιρεθεί η καταδικαστική σε βάρος τους απόφαση.

Το κατηγορητήριο για τον Στεφανάκο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Αλκέτ Ριζάι έπειτα από εντολή του Βασίλη Στεφανάκου, στις 26 Αυγούστου 2006 είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη σε ουζερί στο Περιστέρι, ενώ χωρίς πρόθεση (παράπλευρη απώλεια) σκοτώνεται και ο 36χρονος Ιωάννης Κάτσιος.Ο Βασίλης Στεφανάκος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 21 ετών και 3 μηνών για  ηθική αυτουργία στη δολοφονία κι επειδή παρείχε καταφύγιο στον Ριζάι, αν και γνώριζε ότι έχει διαπράξει τη δολοφονία.

Το κατηγορητήριο για τον Πάπα

Ο Παναγιότ Πάπα, ο οποίος τον Μάρτιο του 2009  συνελήφθη στο Άμστερνταμ, ως βασικός  συντελεστής της απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές του Μαλανδρίνου στη Φωκίδα, με ελικόπτερο, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για αρπαγή με απειλή, διατάραξη της αεροπλοΐας και  παράνομη κατάληψη αεροσκάφους. Ο Πάπα μαζί με τον Σπύρο Δραβίλα (έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών) πήραν το ελικόπτερο και απειλώντας τον χειριστή τον εξανάγκασαν να πραγματοποιήσει την απόδραση από τις φυλακές.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή