Τζακ Στρο: Η κρίση στην Τσετσενία «θα διευθετηθεί από τη ρωσική κυβέρνηση»

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 15:07
A- A A+

Η κρίση στην Τσετσενία «θα διευθετηθεί από τη ρωσική κυβέρνηση» και ο Βλάντιμιρ Πούτιν «θα κρίνει τι είναι απαραίτητο να γίνει», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο.

«Πιστεύω πως ο πρόεδρος Πούτιν είναι αυτός που πρέπει να κρίνει τι είναι απαραίτητο» να γίνει, δήλωσε ο κ. Στρο μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC. Η κρίση στην Τσετσενία «πρέπει να διευθετηθεί από τη ρωσική κυβέρνηση. Είναι στο εσωτερικό του κράτους τους. (Οι Ρώσοι) έχουν πάρει μέτρα για να την αντιμετωπίσουν», σημείωσε ο βρετανός υπουργός.

«Είναι απίστευτο μια ομάδα ανθρώπων να μπόρεσε να σκεφτεί πως οποιαδήποτε υπόθεση είναι δυνατό να προωθηθεί με την ομηρία αθώων παιδιών», ανέφερε ο κ Στρο. «Υπάρχουν πράγματα που γίνονται στην ανθρωπότητα και είναι ανεξήγητα» βάσει «οποιασδήποτε κοινής ηθικής», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συνδρομή της χώρας του στη δύσκολη αυτή κατάσταση που περνά η Ρωσία, ο κ. Στρο είπε : «Ανέκαθεν συνεργαζόμασταν στενά με τη ρωσική κυβέρνηση στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Αν και όταν θα έχουν ανάγκη βοήθειας ή συμβουλών από την πλευρά μας, φυσικά θα τους δοθούν με μεγάλη προθυμία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή