Ψωμί με το ζύγι - Καμία αλλαγή στα κατεψυγμένα ψωμιά

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 10:17
UPD:11:01
ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
A- A A+

Η βασική παρέμβαση της κυβέρνησης στην αγορά του ψωμιού θα είναι η πώληση με το ζύγι, ενώ η νομοθεσία για τα κατεψυγμένα ψωμιά δεν θα αλλάξει, δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή.

«Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η υφιστάμενη νομοθεσία θα εξακολουθεί να ισχύει», τόνισε ο υπουργός αναφερόμενος στο κατεψυγμένο ψωμί και πρόσθεσε: «δεν θα υπάρξει κάτι που δεν ακολουθεί τους κανόνες της λογικής».

Ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «θα καταργηθούν διατάξεις αναχρονιστικές» όταν αυτή που ορίζει πως όποιος έχει αρτοποιείο οφείλει να έχει στην αποθήκη του συγκεκριμένους τόνους αλεύρι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα εισάγουμε κατεψυγμένο ψωμί σε μία περίοδο που δεν πρέπει να έχουμε εισαγωγές και πρέπει να έχουμε ποιοτικό ψωμί όπως σήμερα.

Για την πώληση ψωμιού με ζύγι ο υπουργός εκτίμησε ότι «πρόκειται στην πραγματικότητα για κοινωνική πολιτική». «Αντί να αγοράζει ψωμί κατ’ εκτίμηση, να ζυγίζεται. Πωλείται ψωμί με το ζύγι. Που είναι το κακό. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καταναλωτής να αγοράζει 400 γρ. ψωμί και 100 γρ. αέρα; Πέφτει στην ίδια παγίδα με τα φάρμακα», είπε.

Έντονα αντέδρασε ο Π. Κουρουμπλής. «Σας ρώτησα για το ζύγι; Σας είπα ότι δεν πρέπει να ζυγίζετε το ψωμί; Πρέπει να ντρέπεστε. Έχει τέτοιο πράγμα η ερώτησή μου;», είπε και ξεκαθάρισε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το ψωμί πρέπει να ζυγίζεται. «Η βασική παρέμβαση της κυβέρνησης είναι το ζύγι. Χαίρομαι αν συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Κ. Χατζηδάκης και κατέληξε λέγοντας «οι όγκοι του ψωμιού θα είναι ελεύθεροι, καθώς θα είναι με το ζύγι. Κάθε ένας θα μπορεί να πουλά σύμφωνα με την δική του εμπορική τακτική».

Ο Π. Κουρουμπλής ρώτησε και για την σύμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης με τον ΟΟΣΑ και ρώτησε αν υπάρχει ελληνικός φορέας που μπορούσε να συντάξει την έκθεση. Ο υπουργός απάντησε ότι το κόστος είναι 930.000 ευρώ, δηλαδή «το μισό από ότι ήταν το ημερήσιο έλλειμμα του ΟΣΕ». «Μιλάμε για μία έκθεση που θα έχει θετική επίδραση στην οικονομία της τάξεως των 5,2 δις ευρώ, όταν χώρες όπως η Αυστραλία ή η Ιαπωνία έχουν κάνει ακριβώς το ίδιο», πρόσθεσε ο Κ. Χατζηδάκης, ενώ ο Π. Κουρουμπλής έκανε λόγο για «ξενολαγνεία» του Υπουργού.

newsroom naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή