Στα «θετικά» και τα «αρνητικά» σημεία της παρέμβασης του Μανώλη Γλέζου αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «9.84».
«Εγώ είδα δύο θετικά στοιχεία στην παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου. Το ένα είναι ότι επισημαίνει την ανάγκη να προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού την αξιοπιστία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.... Το δεύτερο είναι ότι -νομίζω ότι προκύπτει έμμεσα-, να μη λέμε πράγματα τα οποία δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα διασφαλίσουμε», παρατήρησε ο κ. Δραγασάκης, προσθέτοντας ότι «η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι "μικρό καλάθι"».
Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν και «ερωτήματα» που γέννησε η παρέμβαση και ο τρόπος που έγινε. Το πρώτο, εξήγησε ο κ. Δραγασάκης, «είναι ότι πρέπει να σκεφτούμε ποια είναι τα ερωτήματα της νέας εποχής που ζούμε... Το ερώτημα της νέας εποχής με την κρίση που έχουμε, είναι πώς θα δημιουργήσουμε πλούτο και πώς αυτό θα γίνει με όρους δικαιοσύνης, αειφορίας και αλληλεγγύης. Το πού θα βρούμε τα λεφτά δεν είναι το σωστό ερώτημα».
«Το δεύτερο αρνητικό που είδα στην παρέμβαση Γλέζου είναι το εξής. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία ώστε να γίνει ενιαίο κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι από ένα σημείο και πέρα, αυτό που δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ό,τι λέει ο καθένας. Διότι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι σε τι δεσμεύεται η κεντρική του θέση», συνέχισε.
Ερωτηθείς σχετικά με τις δολοφονίες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ο κ. Δραγασάκης παρατήρησε ότι «είναι ένα γεγονός το οποίο μας υπενθυμίζει ότι έχουμε μπει σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε έναν κύκλο βίας». «Βεβαίως δεν γνωρίζουμε ακόμα την ταυτότητα των δραστών και αυτό περιπλέκει τα πράγματα. Επομένως, εκείνο που θα ήθελα εγώ να πω είναι ότι ήταν θετική, νομίζω, η ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από όλο τον πολιτικό κόσμο», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι «είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο» που αποτελεί «περισσότερο μια προσωποποίηση του αδιεξόδου της επίσημης πολιτικής στην Ελλάδα». «Τι μας λέει ο κ. Σημίτης; Ότι πριν δεν μπορούσε να γίνει διαπραγμάτευση. Ήταν νωρίς. Τώρα είναι αργά να κάνουμε διαπραγμάτευση. Άρα πότε πρέπει να γίνει; Δεύτερο ερώτημα. Εκτιμά ο κ. Σημίτης ότι αυτή η Βουλή μπορεί να ψηφίσει και άλλα μέτρα; Διότι το μνημόνιο προβλέπει και άλλα μέτρα... Επομένως, βλέπω ότι αυτό το άρθρο περισσότερο περιγράφει ένα αδιέξοδο, παρά μια λύση», σημείωσε.