Ανδ. Λοβέρδος: Ήρθε η ώρα της ριζοσπαστικής αλλαγής του Συντάγματος

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 00:18
UPD:00:23
FOSPHOTOS/MENELAOS MYRILLAS

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και αλλαγές στη διοίκηση και τη δικαιοσύνη. Η Γ´ Ελληνική Δημοκρατία ξεπεράστηκε, ήρθε η ώρα της Δ´ Ελληνικής Δημοκρατίας, συμπλήρωσε (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ήρθε η ώρα της αλλαγής του Συντάγματος με τον πιο ριζοσπαστικό τρόπο, τόνισε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το Σύνταγμα εκεί που αυτό δημιουργεί προβλήματα και εμποδίζει την ανάπτυξη, δηλαδή στο διοικητικό σύστημα και στον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης και όχι στα σημεία του που απλώς διευκολύνουν τους δημαγωγούς να εμφανίζονται ως δήθεν φορείς του νέου που έχουμε ανάγκη, πρόσθεσε.

 Όλα, υπογράμμισε, πρέπει να γίνουν με ρυθμούς ταχύτατους, τόσο η θέσπιση, όσο και η εφαρμογή καθώς οι πολίτες που δοκιμάζονται δεν έχουν περίσσευμα χρόνου.

«Η σημερινή επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι η πιο χαρακτηριστική και έντονη, από το 1974. Η Μεταπολίτευση, ως πολιτική περίοδος, έχει εκπνεύσει. Το πολιτικό της τέλος ήλθε ουσιαστικά με την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και συμβολικά με τις εκλογές του Μαΐου 2012. Αποκατάσταση και ολοκλήρωση της Δημοκρατίας, δημιουργία μεγάλης και εύρωστης μεσαίας τάξης, πολιτική σταθερότητα, ένταξη στην ΕΟΚ και την ΟΝΕ, συνεπώς και απουσία πολέμων, ήταν τα πολύ θετικά χαρακτηριστικά της Μεταπολίτευσης», αναφέρει και προσθέτει:

«Διάλυση αλλά και διόγκωση του κράτους, δανεισμός και παρασιτική ενίσχυση της κατανάλωσης σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, αποθέωση των πελατειακών σχέσεων, παρακμή της πολιτικής και των πολιτικών που συνήθιζαν να διαχειρίζονται τα εκλογικά λάφυρα και δεν μπoρούν να διαχειριστούν με τόλμη την κρίση ήταν τα αρνητικά της χαρακτηριστικά. Η χώρα γυρίζει σελίδα. Το γύρισμα όμως αυτής της σελίδας αποδεικνύεται βασανιστικά αργό. Οι πολίτες ανέλαβαν βάρη και ευθύνες, απεδείχθησαν σε γενικές γραμμές πολύ ώριμοι. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, που κινείται γύρω από το ψευδο-δίλημμα "γραφειοκρατία-ανικανότητα ή λαϊκισμός και δημαγωγική πολιτική κερδοσκοπία"».

Καταλήγοντας ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και αλλαγές στη διοίκηση και τη δικαιοσύνη. Η Γ´ Ελληνική Δημοκρατία ξεπεράστηκε, ήρθε η ώρα της Δ´ Ελληνικής Δημοκρατίας, συμπλήρωσε.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή