Επισκόπηση Τύπου

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 10:00
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόκκινα δάνεια. Ποιοί θα μπουν στη ρύθμιση".

"Nέες «ευεργετικές» διατάξεις για δανειολήπτες και οφειλέτες προσέθεσε χθες στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής".

ΕΘΝΟΣ: "Υπουλο παιχνίδι με τη ΔΕΠΑ".

"Xτύπημα κάτω από τη ζώνη αποτελεί ουσιαστικά η παρέμβαση της Κομισιόν στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ. Και δεν είναι μόνο ότι δυσχεραίνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιτύχει τον προκαθορισμένο από το Μνημόνιο στόχο, αλλά δημιουργεί και εύλογες απορίες για τα κίνητρα που προκάλεσαν τη συγκεκριμένη παρέμβαση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αριθμοσοφία: Κρίση=μνημόνιο=επιβλαβής=338! και... το αντιμνημόνιον=η Ρωσία-Το χρήμα!!!".

"Mετά από πολυετείς έρευνες που έχουν αρχίσει από το έτος 1970, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι η ελληνική γλώσσα έχει μαθηματική δομή και νοημοσύνη και ότι ίσως να έχει και κάποιες άλλες ιδιότητες, δηλαδή να μπορεί να γνωρίζει ακόμη και την ροή των γεγονότων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ηλεκτρονικό φακέλωμα για καταθέσεις και δάνεια".

"Tη δυνατότητα αυτόματης πρόσβασης στα στοιχεία για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων που ελέγχονται για οικονομικά εγκλήματα θα αποκτήσουν σύντομα οι φορολογικές αρχές και άλλες ελεγκτικές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, με τη λειτουργία ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος άμεσης διαβίβασης και διεκπεραίωσης αιτημάτων για την άρση του τραπεζικού απορρήτου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Γιατί έφυγαν οι Ρώσοι".

"Πολύμηνη διαδικασία, συναντήσεις με τον Αντ. Σαμαρά, όροι επί όρων και τελικώς διπλό ρωσικό... niet. Gazprom και Sintez αποσύρθηκαν από τη διεκδίκηση ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Για τον δεύτερο προσήλθε η Socar του Αζερμπαϊτζάν, ενώ το φιάσκο του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ αφήνει «τρύπα» 900 εκατ. Το συνολικό έλλειμμα των αποκρατικοποιήσεων αγγίζει το 1,8 δισ. Η διαφορά θα καλυφθεί από περικοπές δαπανών και νέους φόρους".

ΕΣΤΙΑ: "Θηριώδης γραφειοκρατία".

"Επί χρόνια επισημαίνει η «Εστία» ότι πεμπτουσία του φορολογικού μας συστήματος πρέπει να είναι η απλότης. Λίγα στοιχεία, λίγοι αριθμοί, ένας ή το πολύ δύο φορολογικοί συντελεστές και τέλος. Αν λειτουργούσε έτσι το φορολογικό μας σύστημα, τα πάντα θα ήταν εύκολα, τόσο για τους φορολογουμένους όσο και για τις φορολογικές υπηρεσίες. Και το αποτέλεσμα θα ήταν να εισπράττη το δημόσιο πολύ περισσότερα έσοδα. Και θα τα εισέπραττε εγκαίρως".

Η ΑΥΓΗ: "Εξαερώνεται η στρατηγική Σαμαρά".

"Με έμφραγμα απειλείται το συνολικό πρόγραμμα του Μνημονίου από το ναυάγιο του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ μετά την αιφνίδια απόσυρση της ρωσικής Gazprom, καθώς αυτό επηρεάζει πολλούς άλλους τομείς. Η εμπλοκή στην ιδιωτικοποίηση του φυσικού αερίου πιθανότατα πηγαίνει προς τα πίσω την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, αλλά και της ΔΕΗ. Σε κάθε περίπτωση δημιουργεί ένα επιπλέον «δημοσιονομικό κενό» για το 2013, το οποίο θα πρέπει η κυβέρνηση με κάποιον τρόπο να αναπληρώσει".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η Μέρκελ έδιωξε τους Ρώσους"

"Τα πάνω-κάτω έφερε η απροσδόκητη και αιφνιδιασική αποχώρηση των Ρώσων από την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, η οποία θεωρούνταν μέχρι προχθές σχεδόν κλεισμένη επένδυση. Μια εξέλιξη που έχει έντονο το... άρωμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, η οποία φέρεται να μην επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη, για λόγους που σχετίζονται με τον αγωγό TAP, βασικός σύμβουλος του οποίου είναι ο Χανς Ντίντριχ Γκένσερ...".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Εμεινε από γκάζι".

"Με ένα «νιετ» από την Gazprom για τη ΔΕΠΑ εξαερώθηκε το σκηνικό του success story για το οποίο μιλούσε μόλις την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς, με αιχμή τις πολύφερνες επενδύσεις από το εξωτερικό με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ο ρωσικός κολοσσός φαίνεται ότι δεν πείσθηκε από την αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρημάτων και δεν κατέθεσε τελικά προσφορά για την εξαγορά της ελληνικής επιχείρησης αιφνιδιάζοντας το Μαξίμου, που αποδίδει το φιάσκο σε μπλόκο των Βρυξελλών κατά της Μόσχας".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ιρανγκεϊτ με Ρέστη"

"Ενα καλά οργανωμένο διεθνές δίκτυο εμπορίας πετρελαίου, παράνομου λόγω εμπάργκο στο Ιράν, στο οποίο εμπλέκονται εκπρόσωποι ιρανικής κυβέρνησης, κορυφαίοι Κινέζοι αξιωματούχοι, καθώς και αρκετοί Τούρκοι και Ελληνες επιχειρηματίες, πλοιοκτήτες, αλλά και ο γνωστός πρώην τραπεζίτης Βίκτωρας Ρέστης, αποκαλύπτει για πρώτη φορά σήμερα η «Ε»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το παρασκήνιο της ρωσικής υποχώρησης".

"Πλήρη αιφνιδιασμό προκάλεσε στην Αθήνα η επιλογή των Ρώσων να αποσυρθούν από τους διαγωνισμούς για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, που συνοδεύθηκε από έντονο παρασκήνιο. Πάντως, ισχυρό αντιστάθμισμα είναι ότι η συμμετοχή των Αζέρων της Socar διασώζει τη διαγωνιστική διαδικασία για τον ΔΕΣΦΑ και δημιουργεί ελπίδες για την επιλογή του αγωγού TAP προκειμένου το αζέρικο αέριο να μεταφέρεται μέσω και της Ελλάδας στην Κεντρική Ευρώπη".

Η ΝΙΚΗ: " Σώστε τα λεφτά σας κερδίστε με σίγουρες λύσεις".

"Θωρακίστε τις οικονομίες σας με 6 σίγουρες λύσεις. Ποιες ανατροπές φέρνει η καθίζηση στα τραπεζικά επιτόκια. Ποιες επιλογές εξασφαλίζουν ένα άνετο μεροκάματο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ναυάγιο. Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός μετά την απόσυρση της Gazprom".

"Σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Α. Παπαγεωργίου, μετά από την απόφαση της ρωσικής Gazprom να μην υποβάλει, τελικώς, προσφορά, με το επιχείρημα πως δεν έλαβε «επαρκείς εγγυήσεις» για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μέτρα προστασίας των ανέργων αγώνας για τη λαϊκή εξουσία".

"Δεν θα βάλουμε πλάτη για να διαχειριστεί ο καπιταλισμός την κρίση του. Θέλουμε ζωή ανθρώπινη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Διεκδικούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των ανέργων. Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων απαντά στην ανάγκη, σήμερα, να παρθούν τέτοια μέτρα ανακούφισης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ρωσική σαλάτα".

"Στο τρίγωνο Αθήνα - Μόσχα - Βρυξέλλες χάθηκε η εξαγορά της ΔΕΠΑ από την Gazprom. Κυβερνητικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί πως ήταν κυρίως οι επιφυλάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ματαίωσαν τη συμφωνία με τους Ρώσους. Η κυβέρνηση ενημερώθηκε λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από το άνοιγμα των προσφορών. Αντιθέτως, για τις αντιρρήσεις της Επιτροπής υπήρχε εικόνα ήδη το Σαββατοκύριακο, καθώς επώνυμο μέλος της τρόικας είχε ενημερώσει κορυφαίο υπουργό πως οι Βρυξέλλες εκτιμούσαν ότι η απόκτηση της ΔΕΠΑ δημιουργεί ρωσικό ολιγοπώλιο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Συνωστισμός στα κρατητήρια. Αθλιες συνθήκες διαβίωσης των εγκλειστων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αιφνιδιαστική υποχώρηση της Gazprom για τη ΔΕΠΑ".

"Αιφνιδιάστηκε η ελληνική κυβέρνηση από τη χθεσινή δυσμενή εξέλιξη του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ. Καμία από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες (Gazprom, Sintez, M&M Gas) δεν υπέβαλε τελικώς δεσμευτική προσφορά, δημιουργώντας κενό 1 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τορπίλη από Βρυξέλλες".

"Ευρωπαϊκά και αμερικανικά συμφέροντα τορπίλισαν τον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρυξέλλες διεμήνυσαν στην Gazprom ότι δεν πρόκειται η Επιτροπή Ανταγωνισμού να εγκρίνει την εξαγορά της ΔΕΠΑ. Η στάση αυτή προκαλεί αίσθηση, καθώς οι δανειστές πίεζαν την Ελλάδα να προχωρήσει ταχύτατα στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Τώρα, με το τελεσίγραφο δυναμιτίζουν την ελληνική προσπάθεια".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ναυάγιο ιδιωτικοποίησης στον τομέα της ενέργειας".

"Ο αιφνιδιασμός της Αθήνας από το χθεσινό ναυάγιο του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ συνιστά, χωρίς αμφιβολία, την πλέον αρνητική εξέλιξη των τελευταίων μηνών. Κατόπιν τούτου, περνούν σε δεύτερη μοίρα τα όποια θετικά συμπεράσματα από την προσφορά της αζέρικης Socar για τον ΔΕΣΦΑ, που, όντως, αυξάνει τις πιθανότητες να προχωρήσει ο αγωγός ΤΑΡ για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Φιάσκο η πώληση της ΔΕΠΑ".

"Σε φιάσκο κατέληξε χθες ύστερα από 14 μήνες διαπραγματεύσεων ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ με την κυβέρνηση να αιφνιδιάζεται από τη δυσμενή εξέλιξη, καθώς καμία από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες (Gazprom, Sintez, M&M Gas) δεν υπέβαλε τελικώς δεσμευτική προσφορά. Η εξήγηση της ρωσικής εταιρείας πυροδότησε κύκλο ανακοινώσεων τόσο από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ όσο και από την Κομισιόν".

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή