Θεσσαλονίκη: Πωλούσαν «μαϊμού» απορρυπαντικά μέσω αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 14:45
UPD:15:09
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εντοπίσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, εντός των οποίων παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών.

A- A A+

Παρασκευαστήριο απομιμητικών προϊόντων, τα οποία όπως εκτιμάται, διοχετεύονταν στο λιανικό εμπόριο μέσω γνωστής βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αποκαλύφθηκε μετά από αστυνομική έφοδο σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Θεσσαλονίκης. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, 52 ετών, και ο 45χρονος συνεργός του που διαχειριζόταν για λογαριασμό του τις αποθήκες. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Περί Σημάτων», «Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού» και «Πλαστογραφία». Συνελήφθη επίσης ένας 33χρονος αλλοδαπός στον οποίο ο 52χρονος νοίκιαζε τις αποθήκες. Και οι τρεις αναμένετο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ότι προωθούσε τα «μαϊμού» προϊόντα μέσω των καταστημάτων του.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν 4.460 φιάλες απορρυπαντικών ρούχων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν προϊόντα απομίμησης, καθώς επίσης 22.000 φιαλίδια καλλυντικών (τζελ, αφροί κ.ά), η προέλευση των οποίων ερευνάται, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για προϊόντα «μαϊμού».

Στις δύο αποθήκες βρέθηκαν επίσης τρεις μονάδες παραγωγής και εμφιάλωσης υγρών, 19 δεξαμενές (χωρητικότητας ενός τόνου η καθεμία) που περιείχαν πρώτες ύλες για την παρασκευή των απομιμητικών προϊόντων, κενές φιάλες, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και δελτία αποστολής της αλυσίδας για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατασχεθείσες ποσότητες απορρυπαντικών ήταν συγκεκριμένης μάρκας και σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπου της τα διαφυγόντα κέρδη για την παθούσα εταιρεία ανέρχονται σε 62.000 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή