Μπάσκετ Α1: Νίκησε και ελπίζει για πλέι οφ ο Άρης

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 19:19
ICON PRESS /ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Φάση από τον αγώνα του Ηλυσιακού με τον Άρη, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.

A- A A+

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να κερδίσει την είσοδό του στα πλέι οφ σημείωσε ο Άρης στα Ηλύσια απέναντι στον Ηλυσιακό, με 64-62.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 32-33, 48-45, 62-64

Ο αγώνας ήταν κακός ποιοτικά αλλά εξελίχθηκε σε ντέρμπι και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει διαφορετική έκβαση, αν ήταν εύστοχο το τρίποντο που επιχείρησε ο Στόγκλιν στην εκπνοή του αγώνα.

Με έμφαση στο δυνατό παιχνίδι ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες, αφήνοντας το θέαμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ο Άρης συντήρησε αρχικά ένα μικρό προβάδισμα, οι γηπεδούχοι  ισορρόπησαν με την είσοδο του Καυκή σε ρόλο οργανωτή και το ημίχρονο έκλεισε με ισχνή διαφορά ενός πόντου για τους «κίτρινους».

Οι Θεσσαλονικείς πήραν για πρώτη ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων στο 26ο λεπτό (42-37), με τρίποντα των Πελεκάνου και Πάσαλιτς. Στο σημείο εκείνο, όμως, ο Αμερικανός Στόγκλιν «όπλισε» και με συνεχείς πόντους του ο Ηλυσιακός έτρεξε ένα σκορ 11-3, προηγούμενος στο 30΄ με 48-45.

Στην τελευταία περίοδο ο Άρης εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένος, βελτίωσε την άμυνά του και προσπέρασε (με σερί 10-0) με τέσσερις πόντους (55-51) περίπου 3΄30΄΄ πριν από τη λήξη.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου κράτησε τελικά τη νίκη, αφού όμως στάθηκε και τυχερή καθώς στην τελευταία φάση ο Χατζής έκλεψε την μπάλα αλλά το τρίποντο του Στόγκλιν ήταν άστοχο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις