Τον αποτροπιασμό του για τις φωτογραφίες των συλληφθέντων της Κοζάνης με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού τους, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε δηλώσεις του στον Αlpha 989.
«Aπο την άλλη πλευρά - και δεν πάω να ισορροπήσω το λόγο μου- όταν γίνεται μια συμπλοκή με κάποιους που κρατούν καλάσνικοφ δε μπορεί ο ένας να κρατάει λουλούδια...είναι απο τη φύση τους βίαιες αυτές οι συμπεριφορές», παρατήρησε, αλλά «ανατρίχιασα όταν έβλεπα φωτογραφίες με πρησμενα μάτια και χείλη».
Χθες σε δηλώσεις για το θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί, «για να μπει ένα φρένο στον κατήφορο».
«Εντυπωσιάστηκα», είπε, «με τη δήλωση του Δένδια περί photoshop ,ομολογεί ότι έκαναν τους συλληφθέντες μαύρους στο ξύλο». «Πρέπει», υπογράμμισε, «να βάλουμε ενα φρένο στην κατάχρηση εξουσίας... η δημοκρατία πρέπει να διώκει το έγκλημα, αλλά να τιμωρεί τηρώντας το νόμο και οχι να προβαίνει σε βασανιστήρια» και στο σημείο αυτό δήλωσε ότι αναμένει τον κ. Ρουπακιώτη να βγει και να μιλήσει, ώστε «να μπει ενα φρένο στον κατήφορο».
Στο θέμα παρενέβη με δήλωσή της και η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, η οποία μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε θλιβερό ότι «ένα γεγονός, όπως η σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας, που θα έπρεπε να αποτελεί θρίαμβο του Κράτους Δικαίου, εκφυλίστηκε σε μια συζήτηση για το είδος της βίας που είναι πολιτικά αποδεκτή».
«Καταδικάζοντας με απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατία, θεωρώντας όμως παράλληλα ότι η βία γεννά πάντα βία και ότι ο σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων και του Κράτους δικαίου είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για κάθε ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία», πρόσθεσε η κ. Κοππά, «περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα» της έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
«Οι ευαίσθητοι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων» να πάνε στην οικογένεια του οδηγού ταξί που δολοφονήθηκε στη ληστεία της Πάρου «και να μιλήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα των κακοποιών», σχολίασε με καυστικό τρόπο η Χρυσή Αυγή.
Αιχμηρό ήταν το σχόλιο της Διεθνούς Αμνηστίας με τον υποδιευθυντή της οργάνωσης για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Μάρεκ Μαρζίνσκι, να υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να σβήσουν τα προβλήματά τους με photoshop.