«Βοδινό κρέας ποιότητας» στην ελληνική αγορά

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2003 18:30
A- A A+

Ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης, υπέγραψε απόφαση με τους όρους και τις προϋποθέσεις για να φέρει μία κατηγορία κρέατος, τον χαρακτηρισμό «βοδινό κρέας ποιότητας».

Οι ελάχιστες προδιαγραφές αναφέρονται στην προέλευση του κρέατος (φυλές ζώων), την διατροφή του, την υγειονομική κατάσταση της μονάδας εκτροφής, στον έλεγχο των υπολοίπων (απαγορευμένες ουσίες κ.α.) τις συνθήκες μεταφοράς και σφαγής των ζώων και στην παρακολούθηση της αλυσίδας απο το σφαγείο μέχρι την λιανική πώληση.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην εφαρμογή του συστήματος ιχνηλασιμότητας (έλεγχος για τις ορμόνες ή τα μεταλλαγμένα).

Ο κ. Χατζημιχάλης δήλωσε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την παραγωγή ελληνικών προϊόντων ποιότητας, πριν το «βιολογικά πιστοποιημένο κρέας», ελληνικής παραγωγής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή