Στο δυτικό τμήμα του νησιού της Λευκάδας επικεντρώνονται οι ζημιές που προκάλεσε ο πρωινός σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ. Οι ζημιές αφορούν κυρίως στο οδικό δίκτυο, ενώ επλήγησαν και κάποια σπίτια και αγροικίες στις περιοχές από τον Αγιο Νικήτα και το Καλαμίτσι μέχρι και δυτικότερα στο Πόρτο Κατσίκι.
Επίσης αναφέρθηκαν 28 μικροτραυματισμοί πολιτών.
Ο σεισμός που έγινε αισθητός στην Πρέβεζα, την Κεφαλονιά, Αχαϊα, την Αιτωλοακαρνανία, ακόμη και την Αθήνα δεν έχει προκαλέσει ζημιές στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των αρμοδίων παραγόντων.
Στη Λευκάδα έφθασαν αμέσως συνεργεία μηχανικών από τις γειτονικές Νομαρχίες αλλά και το Τμήμα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων της Πάτρας. Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ, ενώ στη Λευκάδα μεταβαίνουν, με εντολή του πρωθυπουργού, οι υφυπουργοί Λάμπρος Παπαδήμας, Γιάννης Τσακλίδης, και Παντελής Τσερτικίδης προκειμένου να συντονίσουν από κοντά τα συνεργεία των μηχανικών και τους τοπικούς φορείς και να ενημερωθούν για την εικόνα των ζημιών.
Στη Λευκάδα με ελικόπτερο μετέβη επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Γεωργακόπουλος. Για την κατάσταση ενημερώνεται συνεχώς ο Κώστας Σημίτης.
Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι
Οι σεισμολόγοι και οι γεωλογοι ωστόσο εμφανίζονται σχετικώς επιφυλακτικοί, αν και θεωρούν ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Σεισμός του ίδιου μεγέθους είχε να σημειωθεί στην περιοχή από το 1996 στο Καλαμίτσι της Λευκάδας.
Ο σεισμολόγος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος δεν απέκλεισε έναν ισχυρό μετασεισμό σε μέγεθος πολύ κοντά σ' αυτό του πρωινού. Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι θα υπάρξει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και συνέστησε στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί.
Πηγή: ΑΠΕ