Αντ. Μανιτάκης: Δεν θα θιγεί η εργασιακή ασφάλεια των δημόσιων υπαλλήλων

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 21:13
UPD:21:14

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

A- A A+

Το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις οργανισμών και την ίδρυση της γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου υπερασπίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πιο αναλυτικά ο υπουργός ανέφερε ότι η διαδικασία της κατάργησης – συγχώνευσης οργανισμών ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί την άνοιξη με την κατάθεση νέου νομοσχεδίου που θα βασίζεται στην αξιολόγηση και άλλων 1.500 περίπου φορέων ή οργανισμών του δημοσίου.

Όπως είπε, σκοπός είναι να διατηρηθούν μόνο οι αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες, υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα τον έλληνα φορολογούμενο.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, δεν θα καταλυθούν οι υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και επομένως δεν θα θιγεί η εργασιακή τους ασφάλεια. Όπως εξήγησε, οι εργαζόμενοι διατηρούν τη σχέση εργασίας στον φορέα όπου ανήκουν ή σε αυτόν στον οποίο μετακινούνται.

Όσον αφορά στη δημιουργία της γ.γ. συντονισμού του κυβερνητικού έργου, ο υπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για τη λειτουργία μιας δημόσιας υπηρεσίας, που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό και έχει επικεφαλής της έναν ανώτατο δημόσιο λειτουργό, η θητεία του οποίου υπερβαίνει τη πρωθυπουργική θητεία και δεν εξαρτάται από τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

Σκοπός της ύπαρξής της, πρόσθεσε, είναι να επικουρεί τον Πρωθυπουργό ώστε να διασφαλίζει την ενότητα της κυβέρνησης και των δημοσίων υπηρεσιών, τον συντονισμό των δράσεων και των πολιτικών των υπουργείων και κυρίως την παρακολούθηση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Τέλος ο κ. Μανιτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι εργάστηκαν από κοινού και συντονισμένα τόσο κατά το στάδιο της προετοιμασίας του νομοσχεδίου όσο και κατά το στάδιο της συζήτησής του στην Επιτροπή. «Επιβεβαίωσαν έτσι έμπρακτα ότι η τρικομματική συνεννόηση δεν είναι απλώς εφικτή και αναγκαία είναι και παραγωγική», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή