Με απόφαση του υφυπουργού Γεωργίας Φώτη Χατζημιχάλη καθορίζονται συμπληρωματικά μέτρα για τη στήριξη και την προβολή των προϊόντων ποιότητας, και ιδιαίτερα των βιολογικών προϊόντων της ελληνικής κτηνοτροφίας.
Τα μέτρα αυτά αναφέρονται στον προσδιορισμό της προέλευσης του κρέατος, που παράγεται με βιολογικό τρόπο, και αφορούν όλα τα στάδια διατήρησης, σφαγής, κοπής, τεμαχισμού, συσκευασίας, σήμανσης, μέχρι και την πώληση στο τελικό καταναλωτή.
Συγκεκριμένα, καθορίζεται ο τρόπος ταυτοποίησης και μεταφοράς των ζώων, οι υποχρεωτικές επισημάνσεις που θα πρέπει να συνοδεύουν το κρέας, ο τρόπος διάθεσής του στον τελικό καταναλωτή, το σύστημα καταγραφής που θα πρέπει να τηρούν οι επιχειρηματίες, ο τρόπος ελέγχου καθώς και οι κυρώσεις που επιβάλλονται μετά τη διαπίστωση παρατυπιών ή παραβάσεων.
Αρμόδιος φορέας για την εφαρμογή του συστήματος είναι ο ΟΠΕΓΕΠ, εποπτευόμενος οργανισμός του υπουργείου Γεωργίας.