Μεγάλη επιχείρηση Ισραηλινών στη Ραμάλα

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2003 10:06
A- A A+

Ευρεία επιχείρηση έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός στη Ραμάλα, με στόχο τη σύλληψη των ενόπλων Παλαιστινίων, που σκότωσαν χθες τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες στα περίχωρα της πόλης, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές στην Ιερουσαλήμ.

Η επίθεση των Παλαιστινίων ενόπλων εκδηλώθηκε, την ώρα που οι Ισραηλινοί στρατιώτες πραγματοποιούσαν περιπολία στο χωριό Εϊν Γιάμπρουντ, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Οφρα, βόρεια της Ραμάλα. Οι ένοπλοι σκότωσαν τρεις στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλον ένα σοβαρά. Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο προς την κατεύθυνση της Ραμάλα, παίρνοντας μαζί τους τα όπλα των στρατιωτών.

Από την έναρξη της Ιντιφάντα έχουν σκοτωθεί 3.552 άτομα, εκ των οποίων 2.640 Παλαιστίνιοι και 846 Ισραηλινοί.

Ο στρατός επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή και εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών, τόνισε η ίδια πηγή.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Αξα, που συνδέονται με την Φατάχ -το κίνημα του Παλαιστινίου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ. Σε γραπτή δήλωσή της η οργάνωση ανέφερε ότι «η επιχείρηση έγινε σε απάντηση για τις σφαγές των Σιωνιστών κατά του παλαιστινιακού λαού», και σε αντίποινα για τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, στις οποίες σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή