Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι κάτοικοι του Βύρωνα υπό την καθοδήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, το οποίο με ομόφωνη απόφασή του, απαιτεί την άμεση απόσυρση της τροπολογίας για την οικοπεδοποίηση του δάσους του Υμηττού, στην περιοχή του Καρέα.
Επίσης στο ψήφισμα που εξεδόθη, με την έγκριση όλων των φορέων της πόλης, εκφράζεται η αγανάκτηση «για τις εν λόγω μεθοδεύσεις από όπου και αν προέρχονται› και καλούνται τα κόμματα και οι αρχηγοί τους να πάρουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος. Όπως και η Εκκλησία και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος να «προχωρήσουν με γενναιότητα στην απόσυρση της συγκεκριμένης πρότασης».
Τόσο το ψήφισμα όσο και οι επιμέρους θέσεις των φορέων της πόλης θα επιδοθούν από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή στο προεδρείο της Βουλής, κατά τη σημερινή συνάντηση που έχει ζητηθεί.
Σημειώνεται ότι η τροπολογία η οποία συζητείται σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είναι συνυπογεγραμμένη από τους υπουργούς : Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας, και επιτρέπει την οικοπεδοποίηση 27 στρεμμάτων του περιαστικού δάσους του Υμηττού με 67000 τ.μ. μπετόν για την ίδρυση συνεδριακού κέντρου, ξενώνων και άλλων κτισμάτων της Εκκλησίας.
Ανακοίνωση- καταγγελία για την «επιχειρούμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την πιότητας ζωής των κατοίκων» εξέδωσε και η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ ενώ μέλη της Διαρκούς Επιτροπής (Τ. Μαντέλης, Ν. Κατσέλη, Λ. Κανελλόπουλος, Θ. Κασσίμης) ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας καταγγέλλοντάς την.
Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι:
«Το μικρό περιαστικό δάσος που έχει την τύχη να έχει η πόλη μας προστατεύεται μέχρι σήμερα από τους οικοπεδοφάγους με προεδρικό διάταγμα του 1978 .
Επί πλέον, οι κάτοικοι του Βύρωνα με εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας, ηρωισμό και χρόνο από τις διακοπές τους προστάτευαν αποτελεσματικά τα δέντρα, τα οποία σήμερα τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας (ΥΕΧΩΔΕ) θέλουν να κόψουν και να βάλουν στη θέση τους 67.000 τ.μ. μπετόν.
Αυτή η προοπτική όπως και η μεταφορά στην καρδιά του δάσους εκατοντάδων αυτοκινήτων, προκαλεί ανατριχίλα.
Τίθεται το ερώτημα: Γιατί πρέπει να κοπούν χιλιάδες δένδρα, ροκειμένου να γίνει συνεδριακό κέντρο με κάλυψη 5.000 τ.μ., τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες στρέμματα στις υπό ένταξη περιοχές στα Μεσόγεια;
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή είναι ήδη επιβαρημένη από εγκαταστάσεις του στρατού Ξηράς και της Αεροπορίας, με κτίριο σκοπευτηρίου αλλά και λατομεία σκυροδέματος.
Αυτό λοιπόν, που προτείνει η συγκεκριμένη τροπολογία των τριών συναρμόδιων υπουργείων και της εκκλησίας με την ανοχή της κυβέρνησης και την όχι ξεκάθαρη θέση της αντιπολίτευσης είναι να εξαφανιστεί το πράσινο που έχει μείνει και στη θέση του να γίνει συνεδριακό κέντρο και ξενώνες;
Στη συνέχεια διασαφηνίζεται η αγωνιστική διάθεση του δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά και όλων των κατοίκων της πόλης «για να αποδειχθούν τα αυτονόητα και να μην περάσει ο αιφνιδιασμός των κρατικών φορέων οι οποίοι καταπατώντας κάθε νόμο αποφασίζουν να χτίσουν μια μικρή πόλη μέσα στο δάσος του Βύρωνα χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη ούτε ενός πολίτη της περιοχής».
ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων