Προβλήματα στον καταυλισμό των Γιατρών του Κόσμου

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2002 20:33
A- A A+

Τη συμπεριφορά ορισμένων Κούρδων που φιλοξενούνται στον καταυλισμό προσφύγων στην Πεντέλη, καταγγέλλει η οργάνωση Γιατροί του Κόσμου και ζητά τη βοήθεια της αστυνομίας ώστε να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό.

Οπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, υποχρεώθηκε να καταφύγει στη χρήση των μέσων που παρέχει ο νόμος και η Πολιτεία, καθώς η παραβατική συμπεριφορά 25 Κούρδων θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία του καταυλισμού, την ευθύνη του οποίου έχουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου, έχουν καταγγελθεί κλοπές, λαθρεμπορία και σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, ενώ έχει γίνει και ένας φόνος.

Ετσι, η οργάνωση αποφάσισε να φιλοξενεί στον καταυλισμό μόνο οικογένειες και κάλεσε επανειλημμένως τους 25 Κούρδους να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό.

Η οργάνωση καλεί επίσης τις οργανώσεις των Κούρδων να παρέμβουν για να συνετίσουν τους συμπατριώτες τους που με τη συμπεριφορά τους αμαυρώνουν την εικόνα του κουρδικού λαού, και παράλληλα δημιουργούν καχυποψία και αρνητικά αισθήματα στους Ελληνες από τους οποίους περιμένουν φιλοξενία και βοήθεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή