Σούπερ Λίγκα: Σώθηκε από τον Κατσουράνη ο ΠΑΟ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 06:11
UPD:16:27

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ευτυχώς γι’ αυτούς τη σκυτάλη από τον Κλέιτον, πήρε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος δύο λεπτά πριν τη λήξη του εξ αναβολής αγώνα της 4ης ημέρας πέτυχε το «χρυσό γκολ» με το οποίο ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τους «μαυραετούς».

Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη πήγε να κάνει και τρίτη… κηδεία, δεύτερη στο ίδιο γήπεδο, αλλά ο διεθνής παίκτης των «πρασίνων» βρέθηκε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση των αμυντικών στο σουτ του Μαυρία και με βολέ από τη μικρή περιοχή έστειλε…στα ουράνια τους φίλους του «τριφυλλιού», τους συμπαίκτες του και τους ανθρώπους του πάγκου.

Με το «τρίποντο» αυτό ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (40 έναντι 39) τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κι έχει ένα ακόμη ματς να δώσει, την ερχόμενη Τετάρτη με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Δεν ήταν καλός ο Παναθηναϊκός ούτε σ’ αυτό το παιχνίδι, παρ’ όλα αυτά είχε πολλές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Από τη στιγμή, όμως, που το γκολ δε ερχόταν, το άγχος βάραινε όλο και πιο πολύ τα πόδια των παικτών του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Όπως και στις αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, η ομάδα του Θωμά Κατσαβάκη με σωστή αμυντική τακτική φρόντισε να κρατήσει τους «πράσινους» μακριά από την εστία του Σερεμετ, ιδιαίτερα στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν μία κλασική ευκαιρία να προηγηθούν με τον Τοτσέ στο ξεκίνημα του ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός πίεσε περισσότερο, έχασε τρεις-τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 70΄ κι από κει πέρα άρχισαν… τα ξεφουσκώματα.

Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ματς, όμως, μετά από σουτ του Μαυρία και κόντρα σε αμυντικό της Δόξας η μπάλα στρώθηκε στον Κατσουράνη (είχε απειλήσει και νωρίτερα άλλες δύο φορές τον Σέρεμετ), ο οποίος με δυνατό σουτ «λύτρωσε» την ομάδα του και τους οπαδούς της. Στα δύο λεπτά συν τις καθυστερήσεις η Δόξα, που δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια σε όλο τα 90λεπτο, δεν απείλησε κι ο Παναθηναϊκός έκανε στο τέλος ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ισοπαλία στη Λιβαδειά

Στο πρώτο χρονικά εξ αναβολής ματς της 4ης ημέρας, Λεβαδειακός και Αρης έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που σαφέστατα δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο ομάδες.

Περισσότερο τους γηπεδούχους, που με το βαθμό που πήραν διατηρήθηκαν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει βαθμούς στην έδρα της από ομάδες που είναι, τουλάχιστον, «του χεριού της», εάν θέλει να ελπίζει στην αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι Θεσσαλονικείς σε καμία περίπτωση δεν πανηγύρισαν με το βαθμό, καθώς έφτασαν μεν τους 19, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αισθάνονται σίγουροι για το μέλλον τους.

Ο Μανουέλ Μασάδο στο ντεμπούτο του στον πάγκο των «κιτρίνων» είδε την ομάδα του να προηγείται στο 34΄ με πολύ όμορφο γκολ του Γιαννιώτα, ωστόσο, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η αντίδραση του Λεβαδειακού ήταν άμεση. Στο 54΄ ο Φαβάλι έφερε το ματς στα ίσια, ενώ από κει και πέρα εάν κάποια ομάδα δικαιούνταν ένα γκολ αυτή ήταν ο Λεβαδειακός. Ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Λαζαρίδη στο 74΄ οι «πράσινοι» πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του Κόρμπου στις καθυστερήσεις του ματς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις