Χάγη: Διαψεύδει το ΔΠΔ ότι έχει ληφθεί απόφαση για το Σαΐφ αλ-Ισλάμ

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 13:46
UPD:14:04

Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν λάβει απόφαση σχετικά με το αν ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ μπορεί να δικαστεί στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

A- A A+

Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν λάβει απόφαση σχετικά με το αν ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ μπορεί να δικαστεί στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου, διαψεύδοντας προηγούμενη δήλωση του Λίβυου υπουργού Δικαιοσύνης.

«Δεν υπάρχει απόφαση από τους δικαστές του ΔΠΔ», είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος του ΔΠΔ.

Νωρίτερα, ο Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης Αλι Χαλίφα Ασουρ είχε δηλώσει στο Reuters ότι το ΔΠΔ δέχεται να δικαστεί ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι στη Λιβύη και όχι στο εν λόγω δικαστήριο.

«Η Λιβύη ζήτησε την Παρασκευή από το ΔΠΔ να δικαστεί ο Σάιφ από λιβυκό δικαστήριο. Το ΔΠΔ το δέχθηκε», είχε δηλώσει ο Αλι Χαλίφα Ασουρ.

Η ημερομηνία της δίκης θα ανακοινωθεί όταν η έρευνα για το γιο του ανατραπέντος Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι θα έχει ολοκληρωθεί, πρόσθεσε ο Ασουρ.

Το ΔΠΔ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σάιφ αλ-Ισλάμ αφού εισαγγελείς τον κατηγόρησαν μαζί με άλλους ότι εμπλέκεται στους φόνους διαδηλωτών κατά τις αναταραχές που οδήγησαν στην ανατροπή του πατέρα του τον Αύγουστο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή