«Άδικη» χαρακτήρισαν την απόφαση για την κατάργηση του ΟΕΕ και του ΟΕΚ, εργαζόμενοι των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, σε συνέντευξη τύπου στο Εργατοϋπαλληλικο Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), τονίζοντας ότι οι δύο Οργανισμοί «δεν επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό».
Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι διακοπή των παροχών ΟΕΕ-ΟΕΚ σημαίνει «λουκέτο» για «2.700 ξενοδοχεία, 900 πρακτορεία τουριστικών λεωφορείων, 150 θεατρικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες οικοδομικές επιχειρήσεις», ενώ θα πληγούν χιλιάδες επιδοτούμενοι στεγαστικών δανείων και δικαιούχοι που αναμένουν παραχωρητήρια της οικίας τους. Μόνο, φέτος, όπως είπαν, στη Χαλκιδική, 230 ξενοδοχεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΟΕΕ μοιράστηκαν 4 εκ. ευρώ.
Απέδωσαν τα κίνητρα για την κατάργησή τους στη «μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα αποθεματικά των δύο οργανισμών, καθώς και στην παραγραφή των χρεών του ΙΚΑ προς αυτούς», συμπληρώνοντας ότι «αυτή η περιουσία ανήκει αποκλειστικά στους δικαιούχους».
Επιπλέον εξέφρασαν ανησυχία για το μέλλον των 1400 εργαζομένων (700 και 700), αλλά και των 25 παιδικών σταθμών του ΟΕΕ που φιλοξενούν 2.300 παιδιά φτωχών οικογενειών.
Για «αιφνιδιαστική» απόφαση των υπουργών Βενιζέλου και Κουτρουμάνη «κατ' εντολή της τρόικας» και εν αγνοία «ακόμη και των διευθυντών των οργανισμών» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Το πρωί, οι εργαζόμενοι μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στα διόδια των Μαλγάρων και αύριο στις 9.00 π.μ. θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του ΟΕΕ στην οδό Μητροπόλεως και θα κάνουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ