Aφγανιστάν: Τέσσερις νεκροί σε διαδηλώσεις

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 15:04
UPD:15:31

Δύο διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς σε διαφορετικές διαδηλώσεις στην Καμπούλ για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση, άλλοι δύο νεκροί στη Χεράτ.

A- A A+

Δύο διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς σε διαφορετικές διαδηλώσεις στην Καμπούλ για το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένοπλοι διαδηλωτές σκότωσαν έναν άνδρα στο ανατολικό τμήμα της πόλης, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστές οι συνθήκες θανάτου του δεύτερου.

Εν τω μεταξύ, το BBC μεταδίδει ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις στην πόλη Χεράτ, ενώ πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη.

Εκατοντάδες Αφγανοί διαδηλώνουν για τέταρτη ημέρα σήμερα στην Καμπούλ και σε τουλάχιστον πέντε επαρχίες του Αφγανιστάν για να διαμαρτυρηθούν για το κάψιμο του Κορανίου .

Έκτός από την Καμπούλ,πορείες πραγματοποιούνται επίσης στις επαρχίες Μπαγλάν και Κουντούζ (βόρειο Αφγανιστάν), Μπαμιάν και Γαζνί (κεντρικό Αφγανιστάν) και Νανγκαρχάρ (ανατολικό Αφγανιστάν), διαπίστωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή