Ελπίδες για διάσωση των 14 εγκλωβισμένων στο Καρπενήσι

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012 22:28
A- A A+

Σε απόσταση 300 μέτρων βρίσκονται τα εκχιονιστικά συνεργεία από τα αυτοκίνητα των 14 ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα χιόνια στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου, σύμφωνα με τους διασώστες.

«Προχωρούμε με αργούς ρυθμούς, αλλά πίσω μας κλείνει και πάλι ο δρόμος που εμείς ανοίγουμε», υπογραμμίζει ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αχιλλέας Τζοβάρας. Ο ίδιος κάνει λόγο για ανέμους πάνω από 10 μποφόρ και θερμοκρασίες από -10 έως -13 βαθμούς. «Βρισκόμαστε μπροστά σε όγκους χιονιού που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 6 και τα 7 μέτρα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τα μηχανήματα για να τους απομακρύνουν», όπως επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά, «από το μεσημέρι έχουν γίνει άλλες πέντε απόπειρες να απελευθερωθούν οι άνθρωποι αλλά στάθηκε αδύνατο». Πάντως ο ίδιος διαβεβαιώνει πως όλοι οι εγκλωβισμένοι είναι καλά στην υγεία τους και σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση σε περίπου δύο ώρες θα μπορέσουν να ανοίξουν αυτά τα 300 μέτρα και να απελευθερώσουν τους 14 εγκλωβισμένους.

Στην τελευταία φάση της επιχείρησης συμμετέχουν βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως επίσης ερπυστριοφόρα της πυροσβεστικής και της Δ.Ε.Η. τα οποία έχουν μαζί τους αρκετά εφόδια και κουβέρτες ενώ ακολουθεί και μία ομάδα διάσωσης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «οι εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο είναι αρκετά έμπειροι και για τέτοιες συνθήκες». Ο ίδιος ανέφερε πως «το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου έμεινε στην περιοχή για να μπορέσει να απομακρύνει μια ομάδα 20 ατόμων που βρίσκονταν στο ορειβατικό καταφύγιο. Απομάκρυναν τους περισσότερους και στη συνέχεια πήραν την τελευταία ομάδα για να την κατεβάσουν στο Καρπενήσι όταν έκλεισε ο δρόμος».

Εγκλωβισμένοι είναι οι επιβάτες δύο αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων είναι εννέα εκδρομείς και πέντε εργαζόμενοι στο χιονοδρομικό κέντρο, οι οποίοι επιχείρησαν να κατέβουν από το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι αλλά εγκλωβίστηκαν στο δρόμο λόγω χιονοθύελλας. Σωστικά συνεργεία με μηχανήματα προσπαθούν από το μεσημέρι αλλά δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή