Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα εν όψει 25ης Μαρτίου

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2012 13:09
UPD:13:23

Σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης των αντιδράσεων στις παρελάσεις εν όψει της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης.

A- A A+

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης των αντιδράσεων στις παρελάσεις εν όψει της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για την εγκληματικότητα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το θέμα των αντιδράσεων συζητήθηκε και χθες στο υπουργικό συμβούλιο και, όπως είπε, στην κυβέρνηση υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το φαινόμενο αυτό.

Υπογράμμισε ακόμη ότι αυτές οι αντιδράσεις από ισχνές μειοψηφίες, δεν μπορεί να συμβούν ξανά και κάλεσε όλα τα κόμματα να σταθούν απέναντι σε αυτές.

«Δεν μπορεί μικρές ακραίες δυνάμεις να εμποδίζουν τις λειτουργίες της χώρας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ισχνές μειοψηφίες επιχειρούν εν μέσω κρίσης να το εκμεταλλευτούν, επιβάλλοντας τις δικές τους απόψεις. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξανά. Όλοι θα πρέπει να σταθούμε απέναντί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζάφερης, κάλεσε την κυβέρνηση «να προστατεύσει το αστικό καθεστώς» και «να εγγυηθεί ότι θα έχουμε ασφαλείς εκλογές».

«Καταργήθηκαν οι παρελάσεις. Χρόνια η Αριστερά το ζητούσε και βρέθηκε ο τρόπος. Τι συμβαίνει; Δεν ξέρουμε ποιοι είναι; Θα παραδώστε στα άκρα τη χώρα; Πώς θα γίνουν εκλογές όταν μπορεί κάποιος σήμερα να προπηλακίζει, αύριο με πέτρες και μεθαύριο με σφαίρες;» σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Γ. Καρατζαφέρης: Kαλπάζουσα εγκληματικότητα που δεν ελέγχεται

Επί της ερώτησης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρότεινε να αλλάξει η νομοθεσία για την χρήση όπλων απέναντι σε εγκληματίες όταν εισβάλουν σε σπίτια, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επισημαίνει ότι «η χρήση όπλων είτε από αλλοδαπούς είτε από Έλληνες αποτελεί ύψιστη εγκληματική πράξη που οδηγεί σε πανικό την ελληνική κοινωνία» και να δεσμεύεται ότι θα δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για μειωθεί σημαντικά αυτό το πρόβλημα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι «υπάρχει και είναι χρήσιμη και εξαιρετική η νομοθεσία για την χρήση όπλων», αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα, και πρόσθεσε ότι «είναι ανήκουστο το φαινόμενο να έχουμε πολεμικά όπλα εναντίον πολιτών».

Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «καλπάζουσα εγκληματικότητα που δεν ελέγχεται» και χαρακτήρισε τα ελληνικά σύνορα «πόρτα σε αχυρώνα».

«Τρεις δολοφονίες σε μια μέρα. Έπαψε η δολοφονία να είναι είδηση. Κόσκινο είναι πάνω τα σύνορα μας και ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα. Όσο δεν έχουν δουλειές θα σφάζουν κόσμο. Εκτραχύνονται τα πράγματα. Δίνετε στα άκρα την πόλη. Πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες, να καθαρίσετε την Αθήνα. Δεν μπορεί να είμαστε και τρομαγμένοι και πεινασμένοι», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ έδωσε έμφαση στο πρόβλημα των λαθρομεταναστών και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του δεν θα αφήσει ούτε έναν, αν έρθει στα πράγματα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως «χρειάζεται να ομονοήσουμε, να συζητήσουμε όλοι και να δούμε το πρόβλημα της εγκληματικότητας από την αρχή, στη βάση μιας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης από πλευράς φιλοξενίας, υποδομών, απονομής δικαιοσύνης και σωφρονιστικού συστήματος».

«Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Ο δημόσιος βίος και η ασφάλεια των πολιτών γρήγορα θα αποκατασταθούν, να είστε βέβαιοι. Γιατί σε ορισμένες περιοχές των πόλεων μας δεν μπορούν ακραία στοιχεία να επιβάλουν το νόμο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας που προσβάλει συνολικά την εικόνα της χώρας. Πολύ γρήγορα θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια- και θα σταματήσει η εικόνα της χώρας που έγινε το μαύρο πρόβατο» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και κατέληξε λέγοντας:

«Πρέπει να λύσουμε το θέμα της φιλοξενίας και των υποδομών, ώστε όποιος λαθρομετανάστης μπαίνει στην χώρα θα ξέρει ότι θα γυρίσει στην πατρίδα του εκτός και αν είναι πρόσφυγας. Είναι μείζον ζήτημα το θέμα της ασφάλειας. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν φαινόμενα διάδοσης πολεμικών όπλων που χρησιμοποιούνται ακόμα και μέσα στους δρόμους. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα που χρειάζεται τη συμβολή όλων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή