Μειωμένες κατά 73% οι υπερωριακές αμοιβές απαντά η ΓΓΕΕ

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012 15:49
A- A A+

Ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», υπό τον τίτλο «Λεφτά (για τους υφιστάμενους του Καψή) υπάρχουν», εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι υπερωριακές αμοιβές υπαλλήλων της είναι μειωμένες κατά 73% σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνοντας ότι βάσει της αριθμ. 2/8554/0022/30.1.2012 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει σε υπαλλήλους της που έχουν διατεθεί σε Γραφεία βουλευτών και κομμάτων κατά μήνα αποζημίωση για υπερωριακή εργασία, καθώς και αμοιβή για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες, η Γ.Γ. διευκρινίζει ότι οι ανά μήνα υπερωρίες καθώς και η ανά μήνα εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες/νυχτερινές ώρες βεβαιώνονται από το εκάστοτε κόμμα ή βουλευτή, ενώ το σύνολο των υπηρετούντων υπαλλήλων της Υπηρεσίας στα εν λόγω Γραφεία ανέρχεται σε 16.

Στην απάντησή της η ΓΓΕΕ αναφέρει επίσης, ότι οι κατά μήνα δαπάνες σε σχέση με το έτος 2009 -κατά το οποίο οι δαπάνες αυτές ανήρχοντο κατά μέσο όρο στα 11.477 ευρώ μηνιαίως- έχουν γνωρίσει μείωση άνω του 42% (η δαπάνη μηνός Μαρτίου 2011 ανήλθε στα 6.656 ευρώ).

Σημειώνεται τέλος, ότι το εν λόγω δημοσίευμα εσφαλμένα αναφέρεται «συλλήβδην στους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης ως δυνάμει δικαιούχους πακτωλού χρημάτων», δεδομένου όπως επισημαίνει, ότι οι δαπάνες για υπερωριακή εργασία το 2012, όπως διαμορφώνονται κατά το α' εξάμηνο του έτους, παρουσιάζουν μείωση 73% σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα, ενώ οι δαπάνες για αποζημίωση για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες παρουσιάζουν συνολική μείωση της τάξεως του 65% σε σχέση με πέρυσι.

Επιπλέον, τονίζεται στην ανακοίνωση, οι συνολικές εγγεγραμμένες πιστώσεις έτους 2012 για υπερωρίες υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης παρουσιάζουν μείωση κατά 70% σε σχέση με τις πραγματικές δαπάνες έτους 2009, ενώ για την αποζημίωση για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες το ποσοστό αυτό εγγίζει το 65%.

Προτεινόμενα για εσάς