Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε προεκλογικούς τόνους

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 20:33
UPD:22:19

Μετά τους διαξιφισμούς για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, νέα αφορμή στάθηκαν οι εξαγγελίες της ΝΔ περί κατάργησης του τέλους ακινήτων, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Φώφης Γεννηματά.

A- A A+

Σε πόλεμο ανακοινώσεων επιδίδονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης εν αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών.

Μετά τους διαξιφισμούς για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, νέα αφορμή στάθηκαν οι εξαγγελίες της ΝΔ περί κατάργησης του τέλους ακινήτων, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Φώφης Γεννηματά.

Σε σχετικές της δηλώσεις, η κ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι το εν λόγω μέτρο αποτελεί μέρος του ήδη συμφωνημένου και υπογεγραμμένου και από το κόμμα της ΝΔ, μνημονίου με τους εταίρους μας.

«Χάρη στο δύσκολο και αντιδημοφιλές αυτό μέτρο, η κυβέρνηση συγκέντρωσε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ (Οκτώβριος 2011-Μάρτιος 2012) αυτά τα χρήματα κι έτσι το πρόγραμμα εγκρίθηκε, η χώρα δεν χρεοκόπησε, οι περιουσίες των Ελλήνων δεν χάθηκαν», σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτά για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό», παρατήρησε, επισημαίνοντας «όπως έχει πει και στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το μέτρο αυτό δεν είναι μόνιμο και στόχος είναι η αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας».

Η κόντρα επεκτάθηκε παράλληλα και στο θέμα του υπομνήματος του πρώην Επιτρόπου, Χοακίν Αλμούνια, προς την Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα. Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέδωσε σε «οίστρο λαϊκισμού» του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, την ερμηνεία που εκείνος δίνει σε όσα αναφέρει ο πρώην Επίτροπος. Οπως αναφέρεται μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μιχελάκης δεν διάβασε καν το υπόμνημα, ενώ του υποδεικνύεται να διαβάσει και το υπόμνημα του κ. Αλμούνια όσο και εκείνο του κ. Ράντερμάχερ, προκειμένου να ενημερωθεί για όσα ισχύουν στο ελληνικό και κοινοτικό δίκαιο.

Τα περί λαϊκισμολύ ανταπέδωσε στο ΠΑΣΟΚ η ΝΔ, διά του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος, Ιωάννη Βρούτση. «Αν η κα Γεννηματά ρωτούσε τον κ. Λοβέρδο, θα μάθαινε ποιο είναι το κόμμα του λαϊκισμού, και ποιος βεβαίωνε τον κόσμο πως "λεφτά υπάρχουν". Αν ρωτούσε τον κ. Βενιζέλο, θα της έλεγε ότι είναι ο ίδιος που απέκλειε το ενδεχόμενο να μπει το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα, μέσω της ΔΕΗ. Ότι είναι ο ίδιος που βεβαίωνε πως θα ήταν προσωρινό. Και ότι είναι ο ίδιος που τελικά το έκανε μόνιμο», αντέτεινε ο κ. Βρούτσης.

Υπογράμμισε ακόμη πως αν η κ. Γεννηματά «διάβαζε ή άκουγε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, θα καταλάβαινε γιατί με την εφαρμογή τους τα πράγματα θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερα» και έκανε λόγο για «τεράστιες ευθύνες» του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση της χώρας.

Από την πλευρά του, απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε η κ. Γεννηματά με αιχμή το υπόμνημα του κ. Αλμούνια, ο Γ. Μιχελάκης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ «να παραδεχθεί ότι η ένταξη και των ΔΕΚΟ στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009 δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική και είχε επώδυνες συνέπειες». «Αυτό έχουν καταγγείλει τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που οι ίδιοι διόρισαν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα ευρωπαϊκά κείμενα, αλλά και τους ευρωπαίους αξιωματούχους», σημείωσε.

Με νεότερη ανακοίνωσή της, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε ένα «κρεσέντο επιπολαιότητας και αντιφάσεων, διαπράττοντας συνεχώς λάθη που σπεύδει στη συνέχεια να διορθώσει».

Φ. Γεννηματά: Kρεσέντο επιπολαιότητας και αντιφάσεων από τη Ν.Δ.

Φ. Γεννηματά: Kρεσέντο επιπολαιότητας και αντιφάσεων από τη Ν.Δ.

«Τα λάθη αυτά χρεώνεται ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Το πραγματικό όνομα όμως πίσω από τον κ. Μιχελάκη είναι Αντώνης Σαμαράς γιατί είναι ο κ. Σαμαράς αυτός που έχει την ευθύνη για τις ανεύθυνες συμπεριφορές του κόμματός του», πρόσθεσε.

Έκκληση Π. Καψή για αποφυγή των ενδοκυβερνητικών τριβών

Στο μεταξύ, έκκληση για αποτροπή των ενδοκυβερνητικών τριβών για μικροκομματικούς λόγους, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Θέλουμε να παραδώσουμε τα υπουργεία και την κατάσταση στον δημόσιο τομέα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αυτό αφορά σε όλους τους υπουργούς και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής.

Διευκρίνισε επίσης ότι υπάρχει ελαστικότητα για τα νομοσχέδια που δεν προβλέπει το μνημόνιο. «Μπορεί κάποια νομοσχέδια, αν δεν υπάρξει τέτοια συμφωνία και δεν προβλέπονται στο μνημόνιο, να πάνε στην άλλη Βουλή», σημείωσε.

Ο κ. Καψής επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το πιθανότερο στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου και ότι η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί σύντομα. Ανέφερε ακόμη ότι εάν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας στο μέλλον θα είναι πολύ διαφορετική από τη σημερινή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή