FA Cup: Στον τελικό η Λίβερπουλ

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012 16:33
UPD:17:19

A- A A+

Παρά τα τρία γκολ, το παιχνίδι που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ ήταν φτωχό σε φάσεις και με κακό ρυθμό, αλλά οι «ρεντς» πήραν δίκαια την πρόκριση. Οι «τόφις», αν και προηγήθηκαν, δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ, λυγίζοντας από το άγχος τους και όχι από την ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Ενδεικτικά και της κακής ποιότητας του αγώνα ήταν τα δυο πρώτα γκολ στο παιχνίδι, αφού προήλθαν από ρεσιτάλ λαθών. Η Έβερτον άνοιξε το σκορ στο 24', όταν μετά από τελείως χαζό διώξιμο του Κάραχερ, η μπάλα κόντραρε στον Τιμ Κέιχιλ και κατέληξε στον Νίκιτσα Γέλαβιτς, ο οποίος μέσα από την περιοχή της Λίβερπουλ δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Τζόουνς.

Αντιστοίχως και η ισοφάριση της ομάδας του Κένι Νταλγκλίς προήλθε από τραγικό λάθος της άμυνας των «ζαχαρωτών». Δυο λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Σιλβέν Ντιστέν γύρισε τυφλά τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας της ομάδας του και ο Λουίς Σουάρεζ που καραδοκούσε δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Ουρουγουανός επιθετικός έφυγε απέναντι από τον Τιμ Χάουαρντ και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-1.

Η Λίβερπουλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και μετά την ισοφάριση θα κυριαρχούσε ολοκληρωτικά στο ματς. Το 2-1 έμοιαζε με θέμα χρόνου και πράγματι το πέτυχε στο 87'. Σκόρερ του «χρυσού» γκολ για τους «ρεντς» ήταν ο Άντι Κάρολ με γυριστή κεφαλιά σε φάουλ από πλάγια θέση του Κρεγκ Μπέλαμι.

Το άλλο εισιτήριο για τον τελικό διεκδικούν Τσέλσι και Τότεναμ στον δεύτερο ημιτελικό, που θα γίνει και αυτός στο Γουέμπλεϊ αύριο, Κυριακή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις