Δημοπρατήθηκε το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 15:36
UPD:18:50

A- A A+

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η δημοπρασία του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη, το οποίο τελικά κατακυρώθηκε σε άγνωστο μέχρι στιγμής πλειοδότη έναντι 450 χιλ. λιρών (544 χιλ. ευρώ), με τιμή εκκίνησης τα 140 χιλ. ευρώ.

Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Έλληνα μαραθωνοδρόμο μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1896 στην Αθήνα, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie’s, ύστερα από σχετική απόφαση του εγγονού του Ολυμπιονίκη.

Στη δημοπρασία βρέθηκε και αντιπροσωπεία του δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος μέσω ειδικού τραπεζικού λογαριασμού που άνοιξε, είχε συγκεντρώσει περίπου 300.000 ευρώ, ποσό που διέθεσαν κυρίως ο Όμιλος Λάτση, αλλά και άλλες εταιρείες, σύλλογοι και πολίτες.

«Ζητήσαμε τις προηγούμενες ημέρες από τον οίκο Christie’s και τον εγγονό του Σπύρου Λούη να πληρώσουμε το ποσό που συγκεντρώθηκε, καθώς και το σχετικό πρόστιμο, προκειμένου το κύπελλο να αποσυρθεί από τη δημοπρασία, ωστόσο η προσπάθειά μας δεν ευοδώθηκε» είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης.

Προτεινόμενα για εσάς