Α1 Μπάσκετ: Νίκες «αιωνίων» στα ντέρμπι με τους Θεσσαλονικείς

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 20:51
UPD:20/04/2012 16:09

A- A A+

Οι «ερυθρόλευκοι» πιάνοντας «δαιμονισμένο» ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησής τους με τον «δικέφαλο» του Βορρά, έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση με 81-53.

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπήκαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» τον αντίπαλό τους και το τέλος της πρώτης περιόδου τους βρήκε να προηγούνται με 28 ολόκληρους πόντους (34-6).

Φυσικά δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στην υπόλοιπη διάρκεια της αναμέτρησης, επιτρέποντας έτσι στον ΠΑΟΚ κάπως να ανασάνει. Παρόλα αυτά, η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από το +20 και συνολικά το ματς αντέχει λίγης κριτικής.

Αντιθέτως, ο Αρης προκάλεσε μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 83-68.

Οι «κίτρινοι» πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ (38-43), ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έφτασαν να προηγηθούν και με έξι (40-46). Σε εκείνο το σημείο οι φωνές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφύπνισαν του «πράσινους», που έτρεξαν ένα σερί 19-0 και δεν έδωσαν άλλα περιθώρια στον Αρη να τους αμφισβητήσει...

Τα play off συνεχίζονται την Παρακσευή με τις δεύτερες αναμετρήσεις τψν ζευγαριών Καβάλα-Κολοσσός Ρόδου (17:00) και Πανιώνιος-Ρέθυμνος (19:30, ΝΕΤ). Στα πρώτα ματς είχαν επικρατήσει οι Ροδίτες και οι «κυανέρυθροι». Οι δεύτεροι, μάλιστα, έχουν σπάσει το πλεονέκτημα έδρας των Κρητικών και μπορούν με νίκη στο κλειστό της Νέας Σμύρνης να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις