Ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ

Τρίτη, 21 Μαΐου 2002 15:55
A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν θα έχει σήμερα σειρά διαβουλεύσεων με θέμα το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εάν τα δύο θρησκευτικά κόμματα αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται πληροφορίες του στενού περιβάλλοντος του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η απόρριψη χθες από το κοινοβούλιο του οικονομικού προγράμματος λιτότητας προκάλεσε κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Ο Αριέλ Σαρόν απέπεμψε τέσσερις υπουργούς που προέρχονται από το θρησκευτικό κόμμα "Σας" που καταψήφισε το οικονομικό πρόγραμμα, ενώ και πέμπτος υπουργός της κυβέρνησης που δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία παραιτήθηκε στη συνέχεια σε ένδειξη αλληλεγγύης. Ακολούθησαν πέντε υφυπουργοί του "Σας" και δύο υφυπουργοί του επίσης θρησκευτικού κόμματος "Ενοποιημένος Ιουδαϊσμός της Τορά".

Πολιτικοί αναλυτές στο Ισραήλ θεωρούν ότι το επίπεδο δημοτικότητας του Αριέλ Σαρόν είναι πολύ υψηλό. Εάν επιλέξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πιθανότατα θα ανανεώσει τη θητεία του για τέσσερα ακόμη χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή