«Συμφωνήσαμε στο ότι υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος αναφερόμενος στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.
Παράλληλα, έθεσε επτά προϋποθέσεις προκειμένου το κόμμα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση:
1) Αμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, σε όλη την επικράτεια.
2) Αμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδας από το ελληνικό κράτος.
3) Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974.
4) Καταγγελία δανειακών συμβάσεων, επί τη βάσει αρχών που καθορίζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες.
5) Ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και έλεγχο του "πόθεν έσχες" του πολιτικού κόσμου από το 1974 μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η ατιμωρησία των πολιτικών, ενώ οι έλληνες πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα από τους ίδιους τους πολιτικούς».
6) Ενημέρωση του συνόλου της Βουλής σχετικά με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι σήμερα, για κάθε τι που υπέγραψαν, και, όπως είπε, υπάρχουν έγγραφα που υπογράφτηκαν από κυβερνητικά στελέχη, χωρίς, όπως υποστήριξε, να έχουν τέτοιο δικαίωμα.
7) Εξάντληση κάθε τρόπου και μέσου για την πληρωμή του χρέους των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα, είτε πρόκειται για αποζημιώσεις είτε για το αναγκαστικό δάνειο επί Κατοχής.
Επιπλέον, ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να δημοσιοποιηθεί η επιστολή του Λουκά Παπαδήμου που επιδόθηκε στη σημερινή τριμερή σύσκεψη και ότι η απάντησή του ήταν αρνητική.
«Ζητούμε την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του λαού για την πραγματική κατάσταση στη χώρα» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι η επίστολή του Πρωθυπουργού ήταν ανυπόγραφη.