Ισπανία: Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012 11:45

Η Αθλέτικ από την πλευρά της δεν έχει κατακτήσει οποιοδήποτε τρόπαιο μετά το νταμπλ του 1984, οπότε έχει πολύ μεγάλο κίνητρο για να πάρει το Κύπελλο.

A- A A+

Η αυλαία των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων στην Ισπανία πέφτει στο «Βιθέντε Καλντερόν» με το μεγάλο ματς που θα δώσει στο νικητή το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο στην χώρα της Ιβηρικής.

Η Μπαρτσελόνα με τα 25 Κύπελλα και η Αθλέτικ με τα 23 υπόσχονται πλούσιο θέαμα, μιας και πρόκειται για δύο ομάδες που παίζουν πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο. Κανένας από τους δύο σημερινούς μονομάχους δεν έχει στην κατοχή του εφέτος κάποιον τίτλο. Οι Βάσκοι έπαιξαν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν τα κατάφεραν απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η «Μπάρτσα» έμεινε πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πριμέρα ντιβιζιόν, ενώ απέτυχε να περάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το αποψινό είναι το τελευταίο ματς του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο των Καταλανών. Ο 41χρονος μετά από 4 χρόνια και 13 τρόπαια που πανηγύρισε με την «ομάδα της καρδιάς του» αποφάσισε να αναζητήσει αλλού την τύχη του...

Η Αθλέτικ από την πλευρά της δεν έχει κατακτήσει οποιοδήποτε τρόπαιο μετά το νταμπλ του 1984, οπότε έχει πολύ μεγάλο κίνητρο για να πάρει το Κύπελλο.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες έξι φορές σε τελικό κυπέλλου, με την Μπαρτσελόνα να μετρά τέσσερις νίκες και την Αθλέτικ Μπιλμπάο δύο. Στην τελευταία συνάντησή τους, το 2009 στο «Μεστάγια» της Βαλένθια, οι «μπλαουγκράνα» είχαν επικρατήσει εύκολα με 4-1.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις