Euro 2012: Τη Γερμανία προτιμούν στον τελικό οι Ισπανοί φίλαθλοι

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 15:21
UPD:15:32

A- A A+

Οι Ίβηρες προκρίθηκαν στον τελικό μετά τη χθεσινοβραδυνή επικράτησή τους επί της Πορτογαλίας με 4-2 στα πέναλτι και την Κυριακή θα προσπαθήσουν να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατέκτησε τρεις διαδοχικές μεγάλες διοργανώσεις, μετά τις επιτυχίες τους στο Euro 2008 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Ο αντίπαλος των «φούριας ρόχας» στον τελικό του Κιέβου θα κριθεί στον αποψινό ημιτελικό της Βαρσοβίας, μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας. Μία διαδικτυακή δημοσκόπηση, την οποία δημοσίευσε σήμερα η καταλανική εφημερίδα «Mundo Deportivo», έδειξε ότι το 59% των επισκεπτών της προτιμά τη Γερμανία για αντίπαλο στον τελικό, παρά την Ιταλία.

Άλλες διαδικτυακές «σφυγμομετρήσεις» δείχνουν παρόμοια προτίμηση για τα «πάντσερ», επιλογή που «επικυρώνουν» και φίλαθλοι μέσω των ιστολογίων τους. Η Ιταλία προκαλεί ανησυχία στους Ισπανούς ποδοσφαιρόφιλους, επειδή οι «φούριας ρόχας» έχουν ξεπεράσει μόνο μία φορά το «εμπόδιο» της «σκουάντρα ατζούρα» σε επίσημα παιχνίδια, κι αυτή στη διαδικασία των πέναλτι, στον προημιτελικό του Euro 2008. Επιπλέον, οι Ίβηρες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τους «ατζούρι» στο εναρκτήριο παιχνίδι τους στο Euro 2012.

Αντίθετα, το πρόσφατο παρελθόν της Ισπανίας με τη Γερμανία είναι άριστο, καθώς οι Ιβηρες δεν έχουν χάσει από τα «πάντσερ» στις τελευταίες τρεις επίσημες αναμετρήσεις τους. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, ενώ στη συνέχεια νίκησαν την ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ στον τελικό του Euro 2008 με 1-0 και με το ίδιο σκορ στους ημιτελικούς του Μουντιάλ, το 2010.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις