Και επισήμως υποψήφιος ο Στ. Μαλάς για την προεδρία της Κύπρου

Είχε εξασφαλίσει ήδη τη στήριξη του ΑΚΕΛ
Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 15:09
UPD:15:17
A- A A+

Την υποψηφιότητά του για το ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στις προεδρικές εκλογές του 2013 εξήγγειλε και επισήμως ο υπουργός Υγείας της χώρας Σταύρος Μαλάς.

Μολονότι το ΑΚΕΛ , από το οποίο προέρχεται ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, αποφάσισε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του πριν ακόμα ο ίδιος την ανακοινώσει επισήμως, ο κ. Μαλάς σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του ανεξάρτητη, «όσο και αν κάποιοι αρέσκονται να την παρουσιάζουν ως κομματική».

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Σταύρος Μαλάς.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της απόφασής του, ο κ. Μαλάς έθεσε ως προγραμματικό στόχο, μεταξύ άλλων, την αύξηση των δαπανών για την έρευνα, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων επιστημόνων.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κύπρου έθεσε ως σημείο αναφοράς για την ελληνοκυπριακή κοινότητα, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του 1989 και του 2009, ενώ χαρακτήρισε την ανακάλυψη φυσικού αερίου «χρυσή ευκαιρία» για ανάπτυξη μια πολυδιάστατης οικονομίας, αλλά και για στρατηγική και πολιτική θωράκιση της Κύπρου.

Η παραίτησή του Σταύρου Μαλά από τη θέση του υπουργού Υγείας θα ισχύσει από τις 15 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή