Τένις: Βασιλιάς στο U.S. Open ο Μάρεϊ

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 11:41
UPD:11:41

A- A A+

Ο Βρετανός πρωταθλητής νίκησε στον τελικό του U.S. Open τον περυσινό νικητή της διοργάνωσης, Νόβακ Τζόκοβιτς, με 3-2 σετ (7-6, 7-5, 2-6, 3-6, 6-2), ύστερα από μια αθλητική... υπερπαραγωγή που διήρκεσε 4 ώρες και 53 λεπτά! Ταυτόχρονα, «ξόρκισε την κατάρα» που ήθελε τους Βρετανούς να μην κατακτούν γκραν σλαμ από την εποχή που μεσουρανούσε ο Φρεντ Πέρι (1936)!

Όπως συνηθίζει, ο Τζόκοβιτς δεν ξεκίνησε καλά κι αυτό του κόστισε τα πρώτα δύο πρώτα σετ, αν και στο δεύτερο έκανε μια τρομερή προσπάθεια γυρίζοντας από το 0-4 στο 5-5. Στα επόμενα δύο ο «Νόλε» φάνηκε να αφυπνίζεται, τα κατάκτησε εύκολα και έδειξε να έχει το «πάνω χέρι», αλλά στο τελευταίο σετ φάνηκε κουρασμένος και ο Μάρεϊ το εκμεταλλεύτηκε.

Ήταν η πρώτη νίκη του Μάρεϊ σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, ύστερα από πέντε ανεπιτυχείς απόπειρες να μπει στο... «πριβέ κλαμπ» των σταρ του αθλήματος. Τελικά με την προσπάθεια, τον κόπο και την υπομονή του τα κατάφερε: εκτός της μεγάλης διάκρισης που σημείωσε, από την επόμενη εβδομάδα ο Μάρεϊ θα είναι μέλος της κορυφαίας τριάδας στον πλανήτη, όντας το νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις