Συνολικά από 30.716 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011, όταν ξεκίνησε η εξέγερση εναντίον του Μπασάρ αλ Ασαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα περισσότερους από 40 ανθρώπους στη Ντιγιάμπια, μια μικρή πόλη έξω από τη Δαμασκό.
Ένα βίντεο που ανήρτησαν οι εξεγερμένοι δείχνει ματωμένα πτώματα, τυλιγμένα σε κουβέρτες. Τα θύματα φαίνεται να είναι άνδρες, από 20 ετών έως και ηλικιωμένοι.
«Μια σφαγή στη Ντιγιάμπια», ακούγεται να λέει ένας από τους εξεγερμένους στο βίντεο. «Καταραμένε Μπασάρ. Τα πτώματα είναι δεκάδες. Κοιτάξτε μουσουλμάνοι, κοιτάξτε τι κάνει αυτός ο δικτάτορας».
Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι το αίμα των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Συρία αμαυρώνει τη φήμη των Ηνωμένων Εθνών.
«Το αίμα των μικρών παιδιών είναι μια τρομερή κηλίδα στη φήμη των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα, σε όσους δεν αντιτίθενται σε αυτές τις φρικαλεότητες και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταστεί συνένοχοι του βασιλείου του τρόμου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ», υπογράμμισε αναφερόμενος εμμέσως στη Ρωσία και την Κίνα. «Το μέλλον της Συρίας είναι ένα μέλλον χωρίς τον Ασαντ», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να προσπαθήσει για άλλη μια φορά να βρει μια λύση για τη Συρία.
Την ίδια ώρα η Αίγυπτος αντιτίθεται σε μια ξένη στρατιωτική επέμβαση προκειμένου να σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία ενώ προτιμά μια συνολική, μέσω διαπραγματεύσεων, διευθέτηση της κρίσης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι στην πρώτη ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Γαλλικό Πρακτορείο