Ο Κάστρο απορρίπτει τα «ψέματα» για την υγεία του

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 13:17
UPD:18:46

Το άρθρο στην εφημερίδα «Γκράνμα» του Κομμουνιστικού Κόμματος συνοδεύεται από φωτογραφίες που τον δείχνουν να περπατάει στο ύπαιθρο μια ηλιόλουστη ημέρα.

A- A A+

Ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο απέρριψε τις φήμες ότι είναι νεκρός ή ετοιμοθάνατος, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα από τον κρατικό Τύπο της Κούβας και συνοδεύεται από φωτογραφίες του.

Ο Κάστρο κατηγορεί πρακτορεία ειδήσεων και εχθρούς της Κούβας ότι διαδίδουν «ανοησίες» για τον ίδιο και αναφέρεται ιδιαίτερα σε δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με το οποίο υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και βρίσκεται σε κατάσταση φυτού. «Δεν θυμάμαι καν τι είναι πονοκέφαλος!» απαντά ο Φιντέλ Κάστρο.

Το άρθρο στην εφημερίδα «Γκράνμα» του Κομμουνιστικού Κόμματος συνοδεύεται από φωτογραφίες που τον δείχνουν να περπατάει στο ύπαιθρο μια ηλιόλουστη ημέρα.

Φοράει ψάθινο καπέλο και κόκκινο καρό πουκάμισο, χρησιμοποιεί μπαστούνι και σε μια φωτογραφία κρατάει το φύλλο της «Γκράνμα» της Παρασκευής. Οι φωτογραφίες, γράφει ο Κάστρο, είναι «απόδειξη για το πόσο ψεύτες είναι».

Ο 86χρονος Κάστρο δεν έχει γράψει τη στήλη του «Στοχασμοί» στον κρατικό Τύπο από τις 19 Ιουνίου και δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από το Μάρτιο.

REUTERS

Ο Κάστρο αναφέρει πως αποφάσισε να σταματήσει τις στήλες για ένα πρακτικό λόγο. «Σταμάτησα να δημοσιεύω τους 'Στοχασμούς' επειδή δεν είναι ο ρόλος μου να καταλαμβάνω τις σελίδες του Τύπου μας, που είναι αφιερωμένες σε άλλη δουλειά που χρειάζεται η χώρα», αναφέρει.

Όσο για το πώς περνάει τώρα το χρόνο του, ο Κάστρο αναφέρει: «Μου αρέσει να γράφω και γράφω. Μου αρέσει να μελετώ και μελετώ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή