Π. Καμμένος: «Κυβερνητικός γκαουλάϊντερ» ο γ.δ. της Βουλής

Ζήτησε τις παραιτήσεις Γ. Τραγάκη και Θ.Θεοδωρόπουλου
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 10:46
UPD:10:46

Την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Τραγάκη και την αποπομπή του γενικού διευθυντή της Βουλής Θ. Θεοδωρόπουλου, ζήτησε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελληνων Πάνος Καμμένος.

A- A A+

Την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Ιωάννη Τραγάκη και την αποπομπή του γενικού διευθυντή της Βουλής Θανάση Θεοδωρόπουλου, ζήτησε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελληνων Πάνος Καμμένος, με αφορμή την ανακοίνωση του αποτελέσματος της χθεσινής επεισοδιακής ψηφοφορίας στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί η επίσημη ανακοίνωση από την αντιπρόεδρο Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ότι «εκ παραδρομής ανακοινώθηκε χθες από το προεδρείο ότι έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, ενώ τελικά από την καταμέτρηση προέκυψε ότι δεν είχε γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία των παρόντων». Πρόκειται για το άρθρο που αφορά στους πόρους υπέρ του ΤΕΕ.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε τη διαμαρτυρία του καταγγέλλοντας ότι οι βουλευτές του κόμματος του «λοιδώρηθηκαν για τις ενστάσεις τους επί του αποτελέσματος από τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Τραγάκη».

Ο κ. Καμμένος ζήτησε όχι μόνο την παραίτηση του κ. Τραγάκη αλλά και την αποπομπή του γενικού διευθυντή της Βουλής Θανάση Θεοδωρόπουλου τον οποίο αποκάλεσε «κυβερνητικό γκαουλάϊντερ», υποστηρίζοντας ότι «έγινε γενικός διευθυντής της Βουλής παρανόμως αν και η θητεία του είχε λήξει».

Τα πυρά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στράφηκαν κατά του γενικού διευθυντή της Βουλής επειδή, όπως κατήγγειλε, υπέβαλε λανθασμένες πληροφορίες στο Προεδρείο για την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Βουλή: Ομιλία Π. Καμμένου

Η ομιλία του Π. Καμμένου

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε, επίσης, και το φαινόμενο της απροθυμίας του Πρωθυπουργού προσωπικά και των υπουργών της Κυβέρνησης να προσέλθουν στη Βουλή και να δώσουν απαντήσεις στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του κόμματος του με αποτέλεσμα σήμερα να μένουν αναπάντητες 145 ερωτήσεις βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι αρνείται να προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στις τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις που ο ίδιος του έχει απευθύνει για το όνομα της Μακεδονίας. «Ακόμη και αν ο Πρωθυπουργός έχει την προστασία των δανείων δυνάμεων και της κ. Μέρκελ, οφείλει περισσότερο σεβασμό στα μέλη του κοινοβουλίου», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τα πυρά του οποίου δεν ξέφυγε ούτε και ο κ. Στουρνάρας για τον οποίο είπε ότι σύμπτωμα αυτής της απαξίωσης είναι και η πρόσφατη παρατήρηση του «διορισμένου υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, του προσώπου που έκανε το swap της Goldman Sachs, ότι ο Κανονισμός της Βουλής πρέπει να αλλάξει».

Επίσης, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι το προεδρείο και η υπηρεσία νομοθετικού έργου αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του κόμματος να τους παραδώσει αντίγραφο της μήνυσης της κ. Ντόρας Κρητικοπούλου κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ώστε να τον μελετήσουν οι βουλευτές και να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα οδηγούσαν στην ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Προανήγγειλε, πάντως, ότι το κόμμα του αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών με στόχο τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Τη βεβαιότητα ότι, μέσω των πρακτικών, θα ενημερωθεί το γραφείο του προέδρου της Βουλής για τις αιτιάσεις και ότι «το θέμα θα προχωρήσει», εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η οποία, αναφερόμενη και στις καταγγελίες για την απροθυμία μελών της κυβέρνησης να απαντήσουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, είπε ότι το πρόβλημα έχει τεθεί επανειλημμένως και στη διάσκεψη των προέδρων και πραγματικά ο κ. Μεϊμαράκης «προσπαθεί να φέρει τους υπουργούς στη Βουλή».

Σε παρέμβασή του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης απέδωσε τη χθεσινή διαχείριση της ανακοίνωσης του αποτελέσματος στην «πίεση του χρόνου και της πολυπλοκότητας των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής που οδήγησαν σε εσφαλμένη ερμηνεία για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο άρθρο 4». «Είμαι βέβαιος ότι αυτή η εσφαλμένη ερμηνεία οφείλεται σε αυτούς τους λόγους. Δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι από πρόθεση ένας προεδρεύων μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα», είπε επίσης ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Την εκτίμηση ότι ο κ. Τραγάκης δεν λειτούργησε από πρόθεση, διατύπωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. Σημείωσε, ωστόσο, πως η συμπεριφορά του κ. Τραγάκη έδωσε εύλογο έδαφος για αιτιάσεις επειδή, ενώ η καταμέτρηση ήταν πολύωρη όπως και η διαβούλευση για το αποτέλεσμα και άρα δεν υπήρχε πίεση χρόνου, ο αντιπρόεδρος δεν παρέμεινε στην έδρα προκειμένου να λύσει επιτόπου το θέμα που επισήμαιναν οι βουλευτές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή