Την αντίδραση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Δελαβέκουρα προκάλεσαν οι αναφορές του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Φούλε, σχετικά με το Σκοπιανό. Μιλώντας στο Reuters, τάχθηκε υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, από το 2013, χωρίς να έχει προηγηθεί λύση του Σκοπιανού.
Υποστήριξε μάλιστα πως υπάρχουν θετικές ενδείξεις από τις δύο πλευρές (σ.σ. από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ) που κατατείνουν στο ότι θα μπορούσε να υπάρξει λύση στο θέμα της ονομασίας μετά την έναρξη των συνομιλιών και να μην αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξή τους.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε: «Εφόσον όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα του Πρακτορείου Reuters αποδίδουν τις απόψεις του Επιτρόπου Φούλε, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς από πού προκύπτουν τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει. Μάλλον θα πρέπει να επανεκτιμήσει και να επαναξιολογήσει τα δεδομένα που έχει».
Ο κ. Φούλε διευκρίνισε πως θεωρεί ότι «στο αρχικό στάδιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να δημιουργηθεί το απαραίτητο κλίμα για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα». Πρόσθεσε πάντως πως η Κομισιόν μπορεί να εγγυηθεί ότι, σε περίπτωση που δεν δημιουργηθεί αυτό το momentum για την επίλυση του προβλήματος στο αρχικό αυτό στάδιο, θα επιβραδυνθεί και τελικά θα διακοπεί η διαπραγματευτική διαδικασία με την ΠΓΔΜ.
Ο Επίτροπος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η παραμονή της ΠΓΔΜ στην «αίθουσα αναμονής» επ' άπειρον δημιουργεί τον κίνδυνο αναζωπύρωσης των εθνοτικών εντάσεων ανάμεσα στον σλαβικό πληθυσμό της που αποτελεί την πλειοψηφία και της αλβανικής της μειονότητας.