Οι οθόνες αφής θεωρούνται πλέον εκ των ουκ άνευ στα μοντέρνα smartphones. Ωστόσο, η Blue Infusion Technologies πάει ένα βήμα παραπέρα: με τα γάντια BEARTek, ο χρήστης αποκτά τη δυνατότητα να χειρίζεται το τηλέφωνό του χωρίς καν να το αγγίζει.
Η εταιρεία απευθύνθηκε στο Kickstarter για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 8.000 δολαρίων, με στόχο τα 50.000, εντός διαστήματος 28 ημερών. Σε τρία δάκτυλα υπάρχουν έξι αισθητήρες που αναλαμβάνουν την «ερμηνεία» χειρονομιών χειρισμού smartphone. Οι εντολές μεταδίδονται στη συσκευή μέσω Bluetooth.
Τα γάντια είναι συμβατά με τις περισσότερες συσκευές Android και iOS. Η τιμή ενός ζευγαριού αναμένεται να κυμαίνεται γύρω στα 200 δολάρια.
Όπως λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί του, σκοπός είναι η απαλλαγή του χρήστη από το «βραχνά» του να προσπαθεί να χειριστεί κανείς το κινητό του ενώ φοράει γάντια. Η χρήση είναι πολύ απλή: τα γάντια συνδέονται με το κινητό, ο χρήστης τα φορά όπως ένα οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι γάντια, και μπορεί να χειριστεί το κινητό του απλά και μόνο με κινήσεις των χεριών του.
Τα γάντια επιτρέπουν το χειρισμό δημοφιλών εφαρμογών (Pandora, Spotify, iHeartRadio, Slacker Radio, εφαρμογών μουσικής, βασικών λειτουργιών τηλεφώνου). Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 χάρη σε μία ιδέα του ιδρυτή της. Γουΐλι Μπλουντ. Ο Μπλουντ, ως οδηγός μοτοσικλέτας, δυσκολευόταν στο χειρισμό συσκευών για να ακούει μουσική. Αυτό που σκέφτηκε ήταν να ενσωματώσει τον έλεγχο στο... γάντι του.
Το πρωτότυπο ήταν κυριολεκτικά χειροποίητο, από ένα απλό ζευγάρι γάντια που «αναβαθμίστηκε» μέσω της χρήσης Bluetooth kits που αγόρασε online. Όταν είδε πως η ιδέα είχε απήχηση, ίδρυσε την εταιρεία. Ο Ταρίκ Ρότζερς, συνεργάτης του, μπήκε στο «παιχνίδι» αμέσως μόλις έμαθε λεπτομέρειες για τα γάντια, καθώς ο ίδιος, ως σκιέρ, αντιμετώπιζε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Τα γάντια διαθέτουν Bluetooth 2.1+EDR, ενώ η διάρκεια μπαταρίας ανέρχεται στις 80 ώρες. Το όλο εγχείρημα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της MIPS (Maryland Industrial Partnerships), ενώ επίσης βοήθεια στην ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας παρέχει και η SATOP (Space Alliance Technology Outreach Program) που χρηματοδοτείται από τη NASA.