ΣΥΡΙΖΑ: Η οικονομία - μοντέλο δεν γίνεται με μνημόνια

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 13:49
UPD:18:07
A- A A+

Η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να γίνει «οικονομία- μοντέλο» με μνημόνια όπως φιλοδοξεί ο Πρωθυπουργός, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

« Φανταζόμαστε ότι εννοεί μοντέλο διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, του ασφαλιστικού συστήματος, των δημόσιων αγαθών, του κοινωνικού κράτους» σημειώνει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι όσο και αν ο Πρωθυπουργός προσπαθεί «να βαφτίσει το κρέας ψάρι», η πραγματικότητα θα « τον διαψεύδει οικτρά».

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας «σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της» και αποτελεί την αιτία της κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία και όχι τη λύση.

« Οι Έλληνες Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού» καταλήγει η ανακοίνωση , «είναι οι μόνοι που θεωρούν ότι το χρέος είναι βιώσιμο, κατεδαφίζοντας παράλληλα κάθε προοπτική της χώρας για ανάπτυξη και ευημερία».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε πως είναι αναμενόμενο οι θιασώτες του «ναι σε όλες τις συντεχνίες» και του «όχι σε οποιαδήποτε αλλαγή», να αντιδρούν στο μετασχηματισμό της οικονομίας μας και στον τερματισμό της οικονομικής μας εξάρτησης. «Είναι προτιμότερο να σε λένε "Ταλιμπάν" της αλλαγής παρά θαλαμηπόλο στο λόμπυ της δραχμής», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή