Εντολή Σαρόν και Ελιέζερ για την εξόντωση του Σεχάντε

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2002 10:27
A- A A+

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν και ο υπουργός Αμυνας Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ έδωσαν ''προσωπικά'' το πράσινο φως για την εξόντωση του επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, όπως μετέδωσε η κρατική ραδιοφωνία του Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης και ο υπουργός Αμυνας «έδωσαν προσωπικά το πράσινο φως» για την εξόντωση του Σάλαχ Σεχάντε, μετέδωσε η ισραηλινή ραδιοφωνία. Κατά την επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας στη Γάζα, βομβαρδίστηκε η κατοικία του στελέχους της Χαμάς και η ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν 130. Από τους 11 νεκρούς, τα οκτώ είναι παιδιά, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Ο Αριέλ Σαρόν μόλις πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα της επιχείρησης εξέφρασε την ικανοποίησή του, κάνοντας λόγο για μία «από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρήσεις» και «μεγάλη επιτυχία» του στρατού, σύμφωνα με την ισραηλινή ραδιοφωνία. Πάντως ο Σαρόν πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «δεν έχει πρόθεση να πλήττει αμάχους και πάντα λυπάται για τους αμάχους που πλήττονται».

«Ωστόσο αυτή η επιχείρηση, κατά την άποψή μου, είναι μία από τις μεγάλες επιτυχίες ... πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα (για πιθανές νέες επιθέσεις από τη Χαμάς). Δεν μπορούμε να έλθουμε σε συμβιβασμό με τον τρόμο, ο τρόμος πρέπει να καταπολεμηθεί», δήλωσε ο Αριέλ Σαρόν απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησής του που συνεδρίασαν το πρωϊ για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την οικονομία του Ισραήλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή