Aντίπαλες παρατάξεις μάχονται στο Αφγανιστάν, τουλάχιστον 12 νεκροί

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2002 12:04
A- A A+

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ μελών αντιπάλων παρατάξεων στο δυτικό Αφγανιστάν. Οι συγκρούσεις έγιναν στην επαρχία Χεράτ, με σκοπό τον έλεγχο της περιοχής Σιν Ντεντ.

Ο Χατζί Χαζράτ, τοπικός διοικητής στη Χεράτ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δήλωσε, ότι οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ενόπλους Παστούν και Τατζίκους άρχισαν τη Δευτέρα. Την εντολή για την επίθεση έδωσε ο Τατζίκος κυβερνήτης της Χεράτ, Ισμαήλ Χαν. «Οι μάχες συνεχίζονται... έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι τουλάχιστον επτά Τατζίκοι και πέντε Παστούν έχουν σκοτωθεί και δεκάδες έχουν τραυματισθεί», δήλωσε ο Χατζί Χαζράτ.

Ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων «Αφγανικός Ισλαμικός Τύπος», που εδρεύει στο Πακιστάν, μετέδωσε ότι αργά χθες το βράδυ επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για κατάπαυση του πυρός.

Πάντως, σύμφωνα με τον Χαζράτ, ο Σάλεχ Γκιουλ, τοπικός διοικητής στην πόλη Κανταχάρ, στη διάρκεια της νύχτας έστειλε ενισχύσεις στους ενόπλους Παστούν.

Το πρακτορείο «Αφγανικός Ισλαμικός Τύπος» μετέδωσε ότι χθες το βράδυ έφθασαν στην περιοχή κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άρχισαν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των συγκρούσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή