Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα μας αλλάζει και θα συνεχίσει να αλλάζει, έστειλε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνοντας χαιρετισμό σε ημερίδα που πραγματοποιείται για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.
«Το μεγάλο στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μια Ελλάδα διαφορετική και σ’ αυτή την πρόκληση απαντάμε ναι, η Ελλάδα αλλάζει, θα αλλάξει και θα αλλάξει για πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Εκανε εξάλλου ειδική μνεία στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και λειτουργίας στο κράτος, ενώ χαρακτήρισε κλειδί για την αλλαγή αυτή τους δημοσίους υπαλλήλους. «Ο δημόσιος υπάλληλος είναι το κλειδί της αλλαγής νοοτροπίας στο κράτος, και τα προσόντα του πλούτος, που πρέπει να αξιοποιηθεί για τη χώρα», δήλωσε.
Η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας θα χαθεί αν δεν αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό, συνέχισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Δημόσιο είναι γεμάτο ανθρώπους που θέλουν, που μπορούν να προσφέρουν, οι οποίοι όμως είτε απομονώνονται, είτε δεν ακούγονται όταν έχουν ιδέες.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κρίση μία ευκαιρία «να σπάσουμε την ασθένεια, την επιδημία, τη μιζέρια και την καταστροφολογία ότι όλα είναι μάταια, ότι είμαστε ανίσχυροι να διαμορφώσουμε τη δική μας μοίρα και ότι κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς».
«Σώσαμε την πατρίδα από τον άμεσο κίνδυνο και είναι στο δικό μας χέρι να χτίσουμε με σχέδιο την Ελλάδα του αύριο», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι ζητούμενο είναι η διαμόρφωση ενός ριζικά νέου μοντέλου, στην κατεύθυνση μιας κοινωνίας ελευθερίας, ευνομίας, δημιουργίας και προόδου, με παραγωγική και βιώσιμη οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, καθώς επίσης και νέο πρότυπο συλλογικής οργάνωσης και λειτουργίας με επίκεντρο τον πολίτη.
«Μετά τη μεγάλη μάχη που δώσαμε για να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια το 2010, το 2011 δίνουμε όλες τις δυνάμεις για τη δημιουργία αυτής της διαφορετικής Ελλάδας», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είμαστε πια αξιόπιστοι σε αυτό που κάνουμε, γιατί κάνουμε αυτό που λέμε».
Αναφερόμενος εξάλλου στις διαχρονικές παθογένειες της χώρας, επισήμανε ότι «αυτή η Ελλάδα τελείωσε πια και όσο κι αν η μετάβαση είναι δύσκολη και πονάει, καλώς τελείωσε». «Είναι η Ελλάδα που πληγώσαμε και που μας πλήγωσε, είναι η Ελλάδα που υπονόμευσε το μέλλον των παιδιών μας ή και την ασφάλειά μας και την αφήνουμε πίσω», τόνισε. Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα μας ταυτίστηκε με αρνητικούς χαρακτηρισμούς, φτάνοντας στο σημείο να μη μας πιστεύουν οι εταίροι μας στην ΕΕ. Αν και γίναμε μάρτυρες προκλήσεων, εξόφθαλμων υπερβολών στα όρια του ρατσισμού, είναι αλήθεια ότι κι εμείς δώσαμε δικαιώματα, είχαμε χάσει παντελώς την αξιοπιστία μας, παρατήρησε.
«Αλλάζουμε την Ελλάδα κάθε μέρα που περνά, χτίζουμε σταθερά μια νέα πραγματικότητα για τους Έλληνες», ανέφερε, ενώ τόνισε ότι οι παρεμβάσεις τόσο του ίδιου όσο και των υπουργών γι' αυτόν τον σκοπό, δεν αρκούν, «καθώς είμαστε περαστικοί από αυτές τις θέσεις», και ότι η στρατηγική πρέπει να έχει διάρκεια που να υπερβαίνει τον πολιτικό κύκλο των κυβερνήσεων.
Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού και προϊσταμένους των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, τους χαρακτήρισε θεματοφύλακες της συνέχειας του κράτους. «Εσείς υπερασπίζεστε και προβάλλετε καθημερινά την Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ