ΝΔ: Ταπεινωτική η συνταγματική κατοχύρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 19:30
A- A A+

Ταπεινωτική για την αξιοπρέπεια των ευρωπαϊκών λαών χαρακτήρισε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος την προτεινόμενη ενσωμάτωση στα Συντάγματα των ευρωπαϊκών χωρών δεσμευτικών διατάξεων για τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Όπως ανέφερε άλλωστε, μιλώντας στην κοινή Συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η σχετική δέσμευση ως προς το δημόσιο έλλειμμα και το χρέος έχει αναληφθεί ήδη, μέσω του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο έχει υπογράψει, ως γνωστόν, και η Ελλάδα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει αυτό που, όπως είπε, δεν έκανε μέχρι τώρα με το Μνημόνιο και να διαπραγματευθεί σκληρά για το νέο τοπίο, που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την κρίσιμη Σύνοδο του Μαρτίου, ώστε να κατοχυρώσει αποτελεσματικότερα τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οσον αφορά το θέμα της λαθρομετανάστευσης τόνισε ότι θα πρέπει να είναι υψηλή προτεραιότητα για την Ελλάδα σε όλα τα Ευρωπαϊκά Όργανα, ενώ χαρακτήρισε «βρόχο στο λαιμό» της χώρας μας τη «Συμφωνία Δουβλίνο 2», και ζήτησε να γίνει σκληρός αγώνας για την ανατροπή της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή